Den New York-baserede kreative prisfestival Cresta Awards, der hylder idé og eksekvering, har blot en enkelt dansk case på shortlisten i år.

Til gengæld er der tale om et stykke kreativt arbejde, som også tidligere har vundet jury-hjerter internationalt - nemlig Marvelous’ film ”Walter og Alma” for Microsoft Danmark.

Filmen er shortlistet i kategorien Branded Entertainment og er dermed sammen med i alt 177 cases fra 22 forskellige lande udtaget til Crestas shortliste.

”Walter og Alma”, der har Kim Bodnia, Frida Luna Roswall Mattson og Laura Christensen på rollelisten, er skabt uden skyggen af produkt og brand ud fra ideen om at vise, hvad Office 365-værktøjet kan, i stedet for at fortælle om det.

Og det falder tilsyneladende i god jord i flere forskellige pris-sammenhænge

Stærk effekt

I foråret vandt den 30 minutter lange novellefilm således guld ved Internationalist Awards for Innovation in Media i New York, og tidligere har den vundet både reklamepriser og kortfilm-priser.

I sidstnævnte kategori kan bl.a. nævnes tre priser ved Shots International Independent Short Film Festival 2017.

På forretningssiden har kampagnen også skabt resultater: Ifølge Microsoft og Marvelous skabte filmen og kampagnen inden for det første halve år 14 mio. media impressions og en Return on Adspend på 368 procent.

Og nu er den altså i spil til ved Cresta International Advertising Awards, som i år løber af stablen i New York for 26. gang.

Flere tidligere danske vindere

Danmark har tidligere gjort sig bemærket ved Cresta Awards.

I 2013 vandt Midttrafik, Thomas Falkenberg og M2 Films ”Bussen” således sølv i kategorien ”Television”, mens McCanns ”Happy Flag” for Coca-Cola vandt bronze i kategorien ”Promotions & Incentives”.

I 2014 var McCann igen på podiet, denne gang for at tage imod en bronze for ”The Legends Return” for Universal Music DK. Også CZOO fik i 2014 en Cresta-bronze - i kategorien ”Annual Report” for ”Being Part of a Group” for Danish Crown.

Vinderne af dette års konkurrence offentliggøres den 15. oktober, og du kan se alle de nominerede her.

Få mere at vide om ”Walter og Alma”-casen her og se eller gense filmen herunder.