App-specialisterne Nodes udvider nu rækken af services med opkøbet af Implicit, der er et af Danmarks førende Sitecore-huse med kunder som MobilePay, Danske Bank og Rambøll. 

Formålet er at kunne yde løsninger, der er integrerede på tværs af kundernes digitale platforme uden at gå på kompromis med den stærke specialisering, der har gjort de to bureauer til førende på hvert deres felt.

Managing Partner i Nodes, Daniel Højris Bæk forklarer baggrunden for opkøbet:

– I år vokser Nodes 50 pct. organisk, og vi har etableret os i tre nye markeder i Europa. Med opkøbet af Implicit, har vi nu sat endnu mere fart på denne rejse. 

– Implicit er ikke bare Danmarks bedste Sitecore-leverandør, men en af verdens bedste. De er go-to-guys, når de komplekse løsninger skal laves. Derfor er de også allerede, deres størrelse til trods, efterspurgt internationalt. 

– Det passer godt med vores værdier og kompetenceprofil. Vi deler ambitionen om at levere højt specialiserede teams og at være de bedste indenfor vores felt.

Et bredere digitalt tilbud til kunderne

Andreas Green Rasmussen, også partner i Nodes, uddyber hvordan de to bureauers kompetencer komplementerer hinanden;

– I dag er en stor dag for os. Vi går fra at være app-specialister til nu at kunne tilbyde et bredere digitalt sortiment til vores kunder.

– Det er en naturlig udvikling for os som virksomhed, når man ser på den måde, markedet udvikler sig på. Vi ser ofte, at der sker en de-kobling mellem CMS-system og app-system.

– Derved går kunderne glip af nogle vigtige synergier, der potentielt set kan koste bundlinje, eller give en suboptimal kundeoplevelse. Med opkøbet af Implicit kan vi nu sikre vores kunder en strømlinet oplevelse på tværs af platforme.

Hos Implicit ser Managing Partner Rune Alblas ikke overraskende frem til det nye setup:

– Vi ser meget frem til at blive en del af Nodes. På trods af vores blot 3 år i markedet, er Nodes et ideelt next step, der går rigtig fint i spænd med vores ambitioner for Implicit.

– Årsagen til, at vi tror på denne retning, er bl.a., at flere af vores større kunder ønsker at forene apps og web-frameworks, som er båret af stærk UX og en brugercentreret forståelse i en fantastisk designet indpakning.

De fire partnere i Implicit, Rune Alblas, Ulrich Kronvold, Lars Erhardsen og Søren Skov, fortsætter alle i Nodes. Rune Alblas indtræder i Nodes ledelse.

Opkøbet bringer Nodes op på 100 medarbejdere og en omsætning tæt på de 100 millioner kr.

Kort om Implicit:

 • Udspringer af en af de største danske tech successer Sitecore
 • Specialister i Sitecore og .NET
 • Stiftet i 2015 af Lars Erhardsen, Ulrich Kronvold, Søren Skov og Rune Alblas
 • 20 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus og Ukraine.
 • Har blandt andet udviklet MobilePays web-portal, samt websites for Danske Bank og Rambøll.
 • Certified Sitecore Gold Partner

Kort om Nodes:

 • Etableret i 2008 af Daniel Højris Bæk og Andreas Green Rasmussen.
 • 85 medarbejdere på kontorer i København, Aarhus, London, Manchester, Amsterdam, Berlin og Prag.
 • Specialister i app udvikling.
 • Kendt for apps som: eBoks, FitnessDK og Taxa 4*35.
 • En del af japanske Monstar Lab siden August 2017.