Det nordjyske bureau Lange PR har sagt farvel til fast grund under fødderne og søsat Danmarks første bureauskib - måske endda ligefrem landets første egentlige kontorskib - i Skudehavnen i Aalborg.

- Indrømmet, det er selvfølgelig lidt utraditionelt at drive et PR-bureau på vandet, men vores kunder er vilde med det, siger stifter og adm. direktør Jacob Lange.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Ved den officielle indvielse af det flydende PR-bureau døbte Hjørrings borgmester Arne Boelt bureauskibet ”Havnekontoret”, og efter næsten ét års istandsættelse er det lidt af en drøm, der er gået i opfyldelse for Lange PR.

- Det har været et kæmpe projekt, og opgaven med at omdanne det næsten 50 år gamle skib har været stor, siger Jacob Lange, og tilføjer:

- Men dag står vi med et stykke dansk skibshistorie, som er restaureret med respekt for både skibet og den anvendelse, som et moderne kontor kræver 

Også andre har forladt deres kontor

Det er i øvrigt ikke første gang, et bureau har valgt at opgive den trygge, faste grund under fødderne:

Sidste efterår rullede bureauet Mantra således ud på landevejene i et Folkevognsrugbrød

De to Mantra-partnere, Hans Henrik Goth og Niels Tholstorf, solgte ganske enkelt deres lokaler i Toldbodgade i København og indledte en nomade-tilværelse med det maleriske ”rugbrød” som kontor.

For Lange PR’s vedkommende er man dog gået den maritime vej med en gammel 33 fods dansk Coronet Houseboat, bygget hos Botved Boats i Slagelse i 1971.

Skibet er fremstillet i 30 eksemplarer - blot fem eksisterer stadigvæk, heraf to i Danmark og tre i Sverige.

Og man skal ikke tage fejl: Selv om Lange PR’s skib er blevet til et flydende kontor, så kan det faktisk sejle 24 knob: Rigeligt til at trække en voksen mand op på vandski …

Kan klare alle årstider

Selve køjeområdet i det oprindelige husbåds-layout er fjernet for at gøre plads til to arbejdspladser og et lille køkken. 

Derudover er der lavet el, ny isolering, isat termoruder, toilet og et nyt oliefyr, således at ”Havnekontoret” kan klare alle årstider – og levere alle bekvemmeligheder - på vandet. 

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Og så er der også plads til andre gode mennesker, fortæller Jacob Lange:

- Der er en ekstra arbejdsplads med ”flydende” udskiftning, som indtil videre er benyttet flittigt af bureauets samarbejdspartnere. Det fungerer overraskende godt i praksis.