En bruttofortjeneste på 65,8 millioner kroner og et resultat af ordinær primær drift på godt 10 millioner kroner.

Det er resultatet af Hjaltelin Stahls seneste regnskab.

Tallene dækker dog kun perioden fra januar til og med august 2019: En ændring, der hænger sammen med det faktum, at Hjaltelin Stahl i marts 2019 blev købt af Accenture Interactive.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

- Vi aflægger regnskab for den pågældende periode, fordi vi skal aligne regnskabsrapportering med Accenture Interactives regnskabsperiode, der går fra september til august, forklarer Lotte Jakobsen, der er COO hos Hjaltelin Stahl.

Hun tilføjer, at tallene derfor er lidt svære at sammenligne med foregående år, men i ledelsesberetningen hedder det, at ”den underliggende forretning viser positiv udvikling og er overskudsgivende”.

Integration går over forventning

Og ifølge Lotte Jakobsen er der også udbredt tilfredshed og optimisme på bureauet.

- Vi er jo i gang med en større integrationsproces sammen med de andre kreative bureauer, som Accenture har købt, og det går faktisk over al forventning, siger hun og tilføjer:

- Men det betyder selvfølgelig, at vi også arbejder på en anden måde i dag end tidligere. En dag er der måske 10 mand i Finland og en anden 15 i London. Men det er jo sindssygt spændende og giver os nogle kæmpe muligheder.

Lotte Jakobsen peger særligt på meget positive erfaringer med at arbejde sammen med søsterbureauerne rundt om i verden:

- Accenture Interactive er sindssygt dygtige til at købe bureauer, hvor kulturen ligner hinanden. Det er vi meget imponerede over. Vi møder de værdier, vi selv står for, uanset om det er London eller Kina, siger hun.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Men stjæler integrationen ikke kræfter fra newbizz?

- Nej, tværtimod, vil jeg nærmest sige. Integrationen og samarbejdet med de andre dele af Accenture løfter vores muligheder for at arbejde i nye netværk og giver os nogle tech-muskler, vi ikke havde før. Det åbner nye forretningsmuligheder for os.

Nye folk kommer til

Lotte Jakobsen har da også positive forventninger til 2020 trods tabet af Scandlines og Synoptik i 2019:

- Vi har mange nye forretninger i gang, og der er kommet flere nye - også internationale - kunder til, som vi desværre ikke kan sætte navne på endnu, siger Lotte Jakobsen og tilføjer:

- Men både jeg og den øvrige ledelse kigger ind i 2020 med positive forventninger, 

Og hvordan ser medarbejder-udviklingen ud?

- I eget regi ligger vi på niveau med sidste år, men om kort tid byder vi velkommen til en håndfuld stærke profiler fra Crispin Porter, og det glæder vi os rigtig meget til, siger Lotte Jakobsen.

Navnet fortsætter

Om Hjaltelin Stahl skal levere regnskab i eget navn igen står imidlertid hen i det uvisse:

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

- Det lyder måske underligt, men vi ved det faktisk ikke på nuværende tidspunkt, siger Lotte Jakobsen, som understreger, at det vigtige er, at man på bureauet er i en god gænge:

- Og det er vi. Hjaltelin Stahl har det godt, og vi kigger på et godt 2020. Både på medarbejdere, i forhold til vores kultur og vores forretning, siger Lotte Jakobsen.

Ligesom så mange andre virksomheder forventer Hjaltelin Stahl dog også et udfordrende marked i de kommende år, men ifølge ledelsesberetningen forventes det, at ”virksomheden vil have både vækst og et positivt driftsresultat i regnskabsåret 2019/20.”

Bliver I ved med at hedde Hjaltelin Stahl?

- Det er jeg ret sikker på, vi gør.

Nøgletal for Hjaltelin Stahl (inkl. Pegasus Production) 1. januar – 31. august 2019

Bruttofortjeneste                                      74.556.063 kroner

Årets resultat                                           15.285.058 kroner

Egenkapital                                               39.309.927 kroner

Antal medarbejdere (gns.)                       137