Et af de helt store globale konsulenthuse, Accenture, bragede tirsdag ind på den danske bureauscene via opkøbet af det kreative bureau Hjaltelin Stahl.

For Accenture handler opkøbet bl.a. om, at Hjaltelin Stahl skal styrke og komplementere Accentures digitale bureau-enhed, Accenture Interactive, og dennes tilstedeværelse i Danmark.

Hjaltelin Stahl får til gengæld (ud over en stor pose penge) de større muskler, den globale rækkevidde og adgang til nye kunder, som Accenture som ny ejer åbner op for.

LÆS OGSÅ: ACCENTURE KØBER HJALTELIN STAHL

Og det er langt fra første gang, Accenture Interactive køber sig til en stærk lokal tilstedeværelse. På den kreative digitale bureaufront har selskabet tidligere opkøbt bl.a. Karmarama i Storbritannien, Monkeys i Australien, Rothco i Irland, tyske SinnerSchrader, belgiske Kunstmaan samt Matter og Wire Stone i USA.

På vores breddegrader er det tidligere blevet til opkøb af det digitale designbureau Fjord, det nordiske digitalbureau Kaplan, og senest – foruden opkøbet af Hjaltelin Stahl – det svenske digitalbureau The World Loves.

Verdens største digitale bureau

Effekten af Accenture Interactives massive opkøb – og effekten af konsulenthusenes indtog på bureaumarkedet generelt – har vendt op og ned på meget i det digitale bureaulandskab de senere år. Måske bedst illustreret ved at henvise til det amerikanske marketingmedie Ad Ages seneste opgørelse af verdens største digitale bureaugrupper (målt på omsætning) og sammenligne denne med, hvordan markedet så ud tilbage i 2012.

LÆS OGSÅ: DET SIGER KONKURRENTERNE OG HJALTELIN STAHL-SALGET

Dengang var klassiske digitale bureauer som Wunderman (WPP), Digital(at)Ogilvy (WPP), DigitasLBi (Publicis) og SapientNitro sammen med it-gigantens IBM’s digitale bureauforretning, IBM iX de fem største. 

I dag er den største digitale bureaugruppe målt på omsætning netop Accenture Interactive, efterfulgt af IBM iX, Deloitte Digital og endelig en traditionel bureau-rådgiver i skikkelse af Publicis.Sapient, før PwC digital Services afslutter Top 5.

Måske endnu mere markant er det, at fire konsulenthuse nu også er at finde blandt verdens største bureau-grupper: Accenture Interactive (Nr. 6), PwC Digital Services (nr. 7), IBM iX (Nr. 8) og Deloitte Digital (nr. 9).

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.