Danske SF ”blandede sig” i efteråret i den amerikanske valgkamp på en både overraskende og usædvanlig måde med kampagnen “Denmark Vs. Trump”.

Kampagnens budskab var en opfordring til de amerikanske expats om at gå til stemmeurnerne – og eksekveringen bestod i at Arrivas linje 1A var dekoreret med et portræt af Donald Trump, placeret således, at hjulene blev til den solbrunede kandidats øjne, der dermed for rundt i hovedet på ham.

Uncle Grey eksekverede på vegne af SF, og nu kan parterne glæde sig over, at indsatsen er blevet hædret med en af de notorisk sjældne priser i den internationale kreative verden – en ADC Cube.

Og den falder i god jord hos det ellers ganske prisvante bureau:

- Vi er super stolte over denne pris, det er en af de mest prominente internationale awards og allerhårdeste at vinde, siger Thomas Ilum, der er kreativ direktør hos Uncle Grey.

Og hvis award-showet ADC (der står for Art Director’s Club) egne ord holder stik, så har Thomas Ilum ganske ret i, at det er svært at vinde en Cube.

Hvor svært kan det være?
Som regel byder showet selv ind med formuleringer, der skal illustrere, hvor svært det er – og det er fx blevet til følgende:

”More people will be hit by NY trains and survive than will win ADC Gold Cubes” – eller ”There are more fatal elephant attacks each year, than ADC Cubes awarded”.

Ikke desto mindre er det altså lykkede UncleGrey at løbe med en bronze-cube for SF-kampagnen – plus i øvrigt en såkaldt Merit for “Ride Comfortably” for Opel.

Sidste år vandt UncleGrey i øvrigt også Cubes - to styk: En sølv for Canon Gig App-casen og en bronze for BBQ Cultures-casen for Weber.

Det er 96. gang prisen uddeles, og i øvrigt første gang efter at awardshowet sidste år fusionerede med The One Show.

Internationalt var McCann New York aftenens store pris-sluger med otte ADC Gold Cubes og en ADC Black Cube for “The Field Trip to Mars” for Lockheed Martin – hertil titlen som Agency of the Year og Digital Agency of the Year.

Se den samlede liste over vindere i pdf-filen under artiklen.

Og se UncleGreys case-film om “Denmark Vs. Trump”.her.