I det daglige kender vi Elgiganten for de skarpe her og nu-tilbud om billige vaskemaskiner, tablets, kaffemaskiner og mobiler, men nu går elektronikkæden i markedet med en fire minutter lang og meget emotionelt anlagt julefilm.

Filmen med titlen ”Glæden ved at give” er bl.a. optaget i Sydafrika, og den fortæller historien om en pige og hendes familie, der er rejst langt for at fejre julen med bedstefaren.

Den ældre herre ligner ved første øjekast lidt af en enspænder. Men så går pigen på opdagelse i hans lade, og det hele ender med, at pigen får en ganske særlig gave. En af dem, der ikke kan pakkes ind …

Det er Elgigantens nordiske bureau NORD DDB og produktionsselskabet Bleck, der står bag - og instruktørstokken er svunget af en velkendt dansk profil i skikkelse af Rune Milton.

Men hvorfor nu denne type kommunikation? Det giver Elgigantens danske adm. direktør Peder Stedal en forklaring på.

Tager idéen skridtet videre

- Filmen tapper dels ind i sidste års film, hvor vi sagde ”Lad gaverne tale” og dels i det koncept, vi lancerede efter sommer, og som vi kalder ”More than things”.

- Det handler om, at vi gerne vil fortælle, at Elgiganten er andet og mere end lave priser og stort udvalg, siger Peder Stedal og tilføjer:

- Budskabet er, at julen kan blive lidt mere mindeværdig, hvis man lægger tanke og følelser i gaverne. Så bliver det ikke bare gaver, men noget der rummer både minder, historie og fællesskab. Præcis som vi ser det i filmen.

Peder Stedal understreger, at Elgigantens taktiske kommunikation på ingen måde er droppet, men at man i forbindelse med julen har ønsket at tage idéen om ”More than things” skridtet videre.

Det er meget flot filmisk produktion, I har lavet. Vil I afsløre budgettet på den?

- Nej, det gør vi ikke, men det siger vel næsten sig selv, at det ikke har været et billigt projekt.

Spændt på modtagelsen

Filmen kommer til at køre nordisk og i den fulde 4 minutters-version online og på sociale medier, mens TV-seerne fra på mandag kan se frem til at møde cut down-versioner i reklameblokken.

Og hos Elgiganten er man spændt på modtagelse, siger Peder Stedal:

- Vi er meget glade for filmen og synes, den rammer det, vi gerne vil fortælle, rigtig godt. Så nu håber vi også, danskerne tager godt imod den.

Så værsgo: Læn dig tilbage og tag med ind i fortællingen om julen, der er mere end bare en gave.