- Reklamernes dage, som vi kender dem, er talte. 

Sådan lød det ifølge marketingmediet Warc fra Marc Pritchard, Chief Brand Officer hos Procter & Gamble (P&G), da han talte til de delegerede ved årets CES (Consumers Electronics Show).

Og når han, Marc Pritchard, taler, så er der mange gode grunde til, at hele marketingverdenen lytter nøje efter. Det skyldes ikke blot, at han ofte taler lige ud af posen, men også at Mark Pritchard dikterer, hvordan marketingbudgettet hos FMCG-giganten – der er blandt verdens største – skal spenderes fremover.

Marc Pritchards tanker bunder bl.a. i den fortsatte vækst i populære reklame-fri miljøer, såsom streamingplatforme (Netflix, HBO etc.), kombineret med stigende brug af adblockere på nettet og flugten fra linært TV.

Derfor vil P&G fremover – og han opfordrer marketers verden over til at gøre det samme – i stigende grad engagere forbrugere via ”smarte” produkter og løsninger, såsom Oral B’s nettilkoblede tandbørste og Olay’s Skin Advisor-platform, der begge er eksempler på, at P&G-brands i dag bl.a. giver personlige skønhedstips til forbrugerne.

Farvel til uøkonomisk massemarkedsføring

Og det er den slags direkte relationer mellem forbrugere og brands, der ”fremover vil gøre os i stand til at virkeliggøre den vision, som vi har forfulgt igennem længere tid: Nemlig en bevægelse væk fra uøkonomisk massemarkedsføring til en-til-en-branding”, lød det fra Marc Pritchard.

- Når du har den slags teknologier indbygget i produkterne, så gør det dem mere end centrale i brandingarbejdet. Jeg tror, at det på længere sigt vil erstatte reklamer, som vi kender dem i dag, fortsatte P&G’s øverste marketingansvarlige.

Udover presset på traditionel reklame, så spåede Mark Pritchard også, at forbrugernes stigende lyst til at købe ”smarte” produkter vil få følgeskab af et dybtfølt ønske om at vide, hvad deres favoritbrands egentligt står for.

- Vores brand rummer både et funktionelt og et følelsesmæssigt aspekt, sagde Marc Pritchard, der understregede nødvendigheden af, at den følelsesmæssige komponent i marketingmixet ikke negliseres.