Bureauet Robert/Boisen & Like-minded vandt – sammen med Carat – Content Activation Prisen ved Årets Rambuk for Offline Gamers for Stofa.

Vi har bedt Søren Christensen, strategisk direktør og partner, Robert/Boisen & Like-minded, sætte ord på året, der gik – og året, der kommer: 

Årets kampagne var …

– Hvis vi bare kigger i egen andedam, er der jo virkeligt blevet lavet mange fine ting. Skal jeg pege på én kampagne, må det være Mensch og Visit Faroe Islands ”Closed for maintenance”.

– Jeg tror meget på at kombinere noget velkendt med noget nyt. Og det er fedt at se, at man kan lave et tredje kapitel i denne fortælling, som stadig virker helt frisk. Og så er det befriende, at nogen stadig tør bruge humor i en tid, hvor det hele godt kan blive lidt politisk korrekt.

Årets jobskifte var …

– Åge Hareide. I hvert fald årets mest overraskende. Bedste landstræner i 50 år, og så fik han alligevel sparket. I Danmark er det ikke nok at vinde, vi vil også have at det skal se godt ud. Sådan har jeg det også lidt med reklame. 

Årets overraskelse var …

– Lukningen af Radio24syv. Konceptet ”taleradio” lød lidt skørt, da de blev lanceret, men så blev det til en vaskeægte publikumsbasker med højt kvalitetsindhold til forholdsvis få penge. Derfor var det også overraskende at se de samme politikere, som havde skabt radioen, lukke det ned igen. Tilbage står til gengæld en stærk podcast-kultur, som også er meget interessant set med brandingbrillen.

Hvilke marketing-kanaler vil vokse mest i 2020?

– Mon ikke Facebook og Google vokser sig endnu stærkere og større. De har med deres duopol-stilling fat i den lange ende. Det betyder endnu mere kommercielt indhold på de kanaler og dermed også endnu mere grund til at gøre sig umage og lave noget, der stikker ud og er værdiskabende for brugerne.

Hvilken bureautype vil vokse mest i 2020?

– Alle kanaler eksploderer med middelmådigt indhold. Det har verden ikke brug for mere af. Så jeg tror og håber, at bureauer, der kan levere bedre og mere overraskende brugeroplevelser, vil have det nemmere end andre i 2020.