Chefdesigner og CEO i Jacob Jensen Design, Timothy Jacob Jensen er kåret som ”Årets Designer” i december-udgaven af tidsskriftet Trendshome Magazine, der når ud til over 800.000 læsere i hele Kina.

Timothy Jacob Jensen får prisen for designs, der knytter an til en af tidens megatrends: I dag handler det ikke kun om at give et produkt en smuk form, det hælder mere i retning af at lade designet afspejle værdier.

Ambitionen er med andre ord, at designere skal forbedre folks tilværelse gennem godt design og med tiden påvirke deres livsstil, deres syn på tilværelsen og, i sidste ende, verden.

Og her har Jacob Jensen Design ramt plet med et produkt, der spiller en stor rolle i dagligdagen for mange i det folkerige land med den enorme luftforurening, nemlig luftkvalitetsmåleren Air Quality Monitor.

Den fremhæves netop af tidsskriftet for at være et nyttigt produkt med en god balance mellem livsforbedrende funktion og en smuk form.

– Med Air Quality Monitor forsøger vi at hjælpe med at forbedre livskvalitet ved at sætte indeklimaet på dagsordenen, siger Timothy Jacob Jensen og fortsætter:

– Man kan overleve uden mad i en måned og uden vand i en uge, men højst i fem minutter uden luft. Det er vigtigt at være opmærksomme på den luft vi indånder. 

Luftkvalitetsmåleren har i øvrigt også lige modtaget The German Design Award 2018 i kategorien Human-Machine Interface.

En præsentabel router

Et andet design, der får stor ros af Trendshome Magazine, er en router, Phicomm K3, som kan tåle at stå fremme i lyset i stedet for at blive gemt væk og dermed kommer til den ære og værdighed, som det centrum for al kommunikation i mange hjem, den jo rent faktisk er.

Allerede inden sin lancering nåede Phicomm K3-routeren at få den fornemme tyske iF Design Award i februar 2017.

– Jeg vil gerne takke Trendshome Magazine for denne ære. Jeg ville aldrig have opnået den uden mine meddesignere. Vores tegnestuers vision er at bidrage til en højere levestandard ved at skabe nye faglige muligheder for designtalenter og videreføre Jacob Jensen Designs tradition til næste generation. Gennem vores fortsatte arbejde håber vi at kunne bidrage til en bedre verden gennem gensidig tillid og uddannelse – og smukke designløsninger naturligvis, siger Timothy Jacob Jensen.