Toke Lund har forladt posten som international eCommerce og strategi direktør i det digitale bureau Novicell for i at stå i spidsen for det nystiftede selskab Enterspeed.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Novicell ejer 80 procent af den nye virksomhed, men Enterspeed går ifølge meddelelsen ”til markedet som en uafhængig, international virksomhed”.

Enterspeed er sat i verden for at gøre op med dårlige load-hastigheder på websites, forklarer Toke Lund, der før tiden hos Novicell var Head of Digital i Salling Group.

– Hastighed bliver et kæmpe fokusområde i vores branche de kommende år. Der er et enormt uudnyttet potentiale, og det er ikke engang ret svært at gøre noget ved de problemer, som virksomhederne bokser med, siger han i meddelelsen.

Toke Lund henviser til tal fra Google, der viser, at 53 procent af de besøgende fra mobile enheder forlader et website, hvis det er mere end tre sekunder om at loade.

– Den dårlige load-tid giver desuden dårligere placering på Google og det betyder, at virksomhederne skal bruge flere penge og ressourcer på at trække trafik ind på sitet, siger Toke Lund i meddelelsen.

Enterspeeds løsning på problemet er en platform, som bliver lagt ind mellem en virksomheds forskellige it-systemer og det website, som brugerne interagerer med.

Platformen skal sikre, at ”der bliver sat maksimalt fart på alle de data, som bliver hentet fra virksomhedernes forskellige systemer”, lyder det i pressemeddelelsen.