Medstifter og Chief Creative Director Michael Robert har på grund af sygdom valgt at stoppe i bureauet og sælge sine aktier. 

Det oplyser bureauet i en pressemeddelelse.

Heraf fremgår det også, at Heinrich Vejlgaard, Creative Director, øger sin ejerandel og får det fulde kreative ansvar på bureauet, og at Victor Albrectsen Petri, Head of Activation på bureauet siden 2017, indtræder i ejerkredsen.

Partnerkredsen på Robert/Boisen & Like-minded udgøres dermed fremover af CEO og co-founding partner Kim Boisen, Strategy Director Søren Christensen, Heinrich Vejlgaard og Victor Petri.

Kim Boisen ønsker ikke at oplyse prisen for Michael Roberts omkring 30 procents ejerandel i RBLM, eller detaljer om hvem der overtager hvor meget, men han siger til Markedsføring, at man arbejder med en ramme, “som betyder, at Søren Christensen og jeg om to år kommer til at eje 75 procent af aktierne i bureauet.”

10 års MyImage-triumf

Michael Robert skabte sammen med Kim Boisen bureau-brandet Robert/Boisen & Like-minded for godt 20 år siden, og Kim Boisen lægger ikke skjul på, at det er ”med et kæmpe vemod og en masse gode minder”, at vejene skilles.

– Michaels andel i bureauets succes har været helt uvurderlig. Jeg har personligt lært utrolig meget af ham og kommer især til at savne hans engagement. Samtidig har hans aftryk på branchen været enestående, siger Kim Boisen i meddelelsen og videre:

– Med titlen fra MyImage som ”Danmarks mest kreative bureau” i annoncørernes øjne de seneste 10 år og som det mest vindende ved Advertising Effectiveness Award de seneste fem år, kan man med en vis stolthed i stemmen sige, at vores fælles mission lykkedes.

De to har været makkere gennem næsten 30 år, først som kreativt team på DDB, så i ledelsen som kreative direktører på Grey København, før de i 1998 stiftede Robert/Boisen & Like-minded.

Artiklen fortsætter under fotoet.

”En pioner”

Michael Robert har gennem årene vundet priser i stort set alle de anerkendte danske såvel som udenlandske reklamekonkurrencer. 

Herunder både guld, sølv og bronze i Cannes Lions og Grand Prix i Eurobest. 

Bedrifter som bl.a. medførte, at han i 2016, som den første i Danmark modtog Creative Circles Creative Achievement Award med begrundelsen, at ”han har været en pioner, som ikke kun kreative, men også kunder kan lære noget af”. 

– Det er selvfølgelig med vemod, at jeg på grund af sygdom har måtte se mig nødsaget til stoppe et langt og godt makkerskab med Kim og samtidig udtræde af det bureau, jeg har været med til at opbygge og gøre til det stærke kreative bureau, det er i dag, siger Michael Robert i meddelelsen:

Han kalder Robert/Boisen & Like-minded ”et bureau, som har været en meget stor og vigtig del af mit professionelle liv og siger:

– Gennem årene har jeg haft det privilegie at arbejde sammen med nogle fantastisk dygtige partnere, teammates, medarbejdere, eksterne samarbejdspartnere og ikke mindst kunder og brands. Samarbejder, som har givet mig fantastiske oplevelser og som har bidraget til, at jeg har opnået stort set alle de kreative mål, jeg personligt satte for mig selv og for bureauet. Oplevelser, som har udviklet mig som kreativ såvel som menneske. 

Om fremtiden siger Michael Robert, der også træder ud af RBML’s bestyrelse:

– Hvad skal jeg så nu? Tjaa, jeg skal passe godt på mig selv, og så må vi se, hvad min medfødte nysgerrighed og åbenhed over for nye ting samt kreative skabertrang kan føre med sig fremover.

”En stor arv at løfte”

Heinrich Vejlgaard kom til RBLM i 2010 som Creative Director og Partner, og han går også langt tilbage med Michael Robert:

– Det var Michael, som for 20 år siden tog mig under sine vinger, da jeg kom lige fra skolen, siger han i pressemeddelelsen og videre:

– Han har igennem årene lært mig utrolig meget, og det er jeg meget taknemmelig over. Det er stor arv at løfte, og det er med tilsvarende stor ydmyghed, jeg går til opgaven, men det er heldigvis en rejse, der har været i gang i noget tid. 

Victor Albrectsen Petri, der har været Head of Activation hos Robert/Boisen & Like-minded siden 2017, siger om det bureau, han fremover er medejer af:

– Jeg kan huske tiden i skolegården, når vi spillede fodbold. Hvis der bare var én person, der ikke tog det seriøst, stoppede det med at være sjovt. Så jeg føler mig meget heldig med at være en del af en gruppe mennesker her hos RBLM, som hver eneste dag gør sig vanvittigt umage. Det er inspirerende og noget jeg gerne vil binde mig til langt ud i fremtiden. 

Robert/Boisen & Like-minded leverede i 2019 et resultat før skat på 5,8 millioner kroner.