– First we take Manhattan – then we take Berlin, lyder den lidt ildevarslende vokal i et af Leonard Cohens største hits.

Men hvis den unge danske instruktør Marc Louis Sutton skulle synge med på dén i øjeblikket, ville den nok nærmere – med et glimt i øjet – lyde: First we take Hollywood – then we take Shoot Happens.

Det er ikke mange måneder siden, den brede offentlighed for første gang hørte om ham – nemlig da hans kortfilm om depression, ”Black Dog”, i efteråret pludselig fik opmærksomhed fra det store Hollywood.

Det skete, da skuespilleren Ashton Kutcher delte den på sin Facebook-profil med over 17 mio. følgere.

For ganske kort tid siden gjorde han sig endnu engang bemærket, denne gang som instruktør bag filmen #PerfektUdenFilter fra Ford, som Shoot Happens og Mindshare stod bag.

Og nu er Marc Louis Sutton så helt officielt landet som såkaldt ”Young Gun” hos Shoot Happens, der på reklamefronten også tidligere er kendt for spots for Komplett.dk,  Realdania og senest entreprenørvirksomheden CG Jensen.

Beviste hurtigt sit værd

Stifter af Shoot Happens, Sune Svanborg Sørensen, kalder Marc Louis Sutton et kæmpetalent, som man længe har haft kig på:

– Filmbranchen er svær at gøre sig bemærket i, men det er ikke gået vores næse forbi, at Marc har løftet sit niveau og sine ambitioner ganske betragteligt de seneste par år. Derfor startede vi med at involvere ham i en række mindre projekter, som han hurtigt beviste sit værd på, og derfra var beslutningen om at signe ham ret let, siger han.

Selv er Marc Louis Sutton også godt tilfreds med sin nye titel som ”Young Gun” hos Shoot Happens:

– Jeg er meget stolt af at blive en del af Shoot Happens. Jeg kommer fra en baggrund, hvor jeg har  assisteret mange af de største danske instruktører på både reklamefilm og spillefilm. Det har givet mig en viden og kunnen, som jeg bruger meget aktivt, når jeg selv instruerer – og som jeg oplever, at Shoot Happens er gode til at dyrke. Både fordi de tror på mig, men også fordi de går meget aktivt ind i den kreative og kritiske del af filmkunsten – og det gør både dem, mig og filmene bedre.

Se eller gense Marc Louis Suttons kortfilm ”Black Dog” her.