Mads Friis afløser 1. oktober Joachim Knudsen som administrerende direktør for McDonald’s i Danmark. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Joachim Knudsen, der i 2012 blev kåret som Årets Markedsfører i Danmark, fortsætter som administrerende direktør for burgerkæden i Sverige.

Joachim Knudsen har stået i spidsen for McDonald’s i Danmark i fem år, og han får et fint skudsmål af Guy Hands, der ejer rettighederne til McDonald’s i Norden og hans CEO, Andrew Miller. 

– Joachim Knudsen har år efter år leveret fremragende resultater i Danmark. Han har formået at gennemføre en kæmpe omstilling af restauranterne, og han har i hele processen haft franchisetagernes fulde tillid, lyder det fra Andrew Miller i meddelelsen.

– Det er oplagt for os at bede Joachim om at bruge sine erfaringer og evner i Sverige, der efter en positiv turnaround med den tidligere administrerende direktør Thomas Kelly i spidsen, står over for samme omstilling med ombygning af alle restauranter og fokus på fortsat vækst. Vi er meget glade for, at Joachim har sagt ja til opgaven, fortsætter han. 

Joachim Knudsen har stået i spidsen for McDonald’s i Danmark siden 2014. Før det var han salgs- og marketingdirektør i fire år.

Tillid til brandet

Mads Friis har været kommerciel direktør i McDonald’s Danmark siden 2014, hvor han blandt andet har arbejdet på at løfte danskernes tillid til brandet. Han kom til burgerkæden i 2014 fra en stilling som marketingdirektør i Carlsberg Danmark.

Der var ingen tvivl hos de nordiske chefer om, at Mads Friis skulle være ny administrerende direktør for McDonald’s Danmark.

– Mads Friis har en stor del af æren for, at McDonald’s i Danmark i disse år slår rekorder på stribe. Det er lykkedes ham at sikre McDonald’s relevans for de nye generationer gennem intelligent og vedkommende, digital marketing, siger Andrew Miller i pressemeddelelsen. 

Mads Friis ser frem til de nye udfordringer, som han går til ”med ydmyghed”.

– Som kommerciel direktør har jeg været meget optaget af at skabe tillid mellem danskerne og McDonald’s blandt andet ved at indføre sundere alternativer, og det vil også være min overordnede målsætning som administrerende direktør. Samtidig ligger der en stor opgave i at udvide og udbygge gruppen af franchisetagere, når vi i de kommende år skal åbne omkring 20 nye restauranter, siger han.

McDonald’s har ikke en afløser til Mads Friis på plads endnu, men ”der iværksættes nu en rekrutteringsproces i forhold til den ledige stilling som kommerciel direktør”.