Tankerne om eventyret og en helt anden tilværelse i et andet land havde reelt ulmet i en årrække hos den tidligere NORD DDB-direktør Thomas Erichsen og hans hustru Malene, tidligere projektleder på Wibroe, Duckert & Partners.

Siden 2012 havde der også været flere konkrete planer på bordet, men først i efteråret 2018 blev den endelige beslutning taget – og familien tog springet.

I begyndelsen af året solgte de hus, bil og de fleste af deres ejendele, sagde deres respektive job op og meldte børnene, Anna og August, ud af skole og børnehave for at starte et nyt liv – som hotelejere i Caribien.

Og søndag 31. marts lettede de fra Københavns Lufthavn i Kastrup med kurs mod Den Dominikanske Republik. 

Uden returbilletter – og på trods af, at hverken bolig, hotelkøb eller andet praktisk endnu var faldet helt på plads.

Fejret med champagne

Thomas Erichsen fortæller:

– En weekend sidst i september, hvor jeg er på vej hjem fra sommerhus med børnene, slår det mig pludselig midt på Storebæltsbroen. Hvorfor tager vi ikke bare afsted? 

– Hvorfor skal alt være på plads inden? Hvad er det der stopper os? Hvad er risikoen egentlig?

– Jeg tror, det var midt i vasketøjet samme aften, at jeg foreslog min kone, at vi bare tog afsted. Selvom idéen var lidt vild, havde vi jo talt rigtig meget om det. Så hun var med på idéen med det samme.

Hvad gjorde I den aften, beslutningen var taget?

– Vi fejrede det med en flaske champagne – og har drukket en del bobler lige siden. 

Har kun købt enkeltbilletter

Siden familien i starten af april landede på den caribiske ø, 7.857 kilometer fra København, har begivenhederne stået i kø: 

Boligskifte på grund af byggekaos, skolestart for Anna og August, et uplanlagt, men overraskende positivt tandlægebesøg, Semana Santa (Påske) – og kig på et nyt hotel:

– Vi har givet et bud på et andet hotel, og så må tiden vise, om vi kan blive enige om pris og finansiering. Hvis alt går vel, overtager vi det til september.

Ligger det i kortene, at I vil vende tilbage til Danmark på et tidspunkt?

– Vi har kun købt enkeltbilletter, så det er ikke planen at tage tilbage. Vi har solgt hus og biler, købt seks kubikmeter langtidsopbevaring og er rejst afsted med seks kufferter. Men vi må jo se, hvad tiden bringer.

Læs hele historien i maj-udgaven af Markedsføring, der udkommer i disse dage.