Den ualmindelig dygtige instruktør, Peter Harton, er fra 1. august en del af Bacon familien, og vil således fremadrettet være repræsenteret af Bacon i Skandinavien.

Det er en åre lang flirt mellem Bacon og Harton, som nu har ført til, at partnerne har besluttet at etablere et formaliseret samarbejde.

– Vi er super glade for at byde Harton velkommen i Bacon, siger Mette Jermiin, Managing Director og Executive Producer hos Bacon.

– Han er uden tvivl en af Skandinaviens stærkeste humor-instruktører, og hans arbejde træder ud og markerer sig også ved et stærkt visuelt udtryk, som ikke nødvendigvis altid går hånd i hånd med filmhumor.

Det er første gang i Peter Hartons efterhånden lange karriere, at han vælger at lade sig signe i Danmark. 

– Bacon og jeg har danset om hinanden i lang tid, men jeg har indtil nu ikke haft lysten til at knytte mig til ét selskab, siger Peter Harton. 

– Nu er tiden imidlertid kommet, hvor jeg kan mærke at en fast relation giver mening. I mine øjne er Bacon Skandinaviens bedste selskab og markerer sig også stærkt omkring i Europa, og som del af den familie får jeg mulighed for at være i selskab og sparre med nogle instruktører, som jeg har overordentlig stor respekt for.

– Det har også betydning, at jeg får mulighed for at arbejde sammen med nogle rasende dygtige producere og produktionsteams. Det skal nok blive hyggeligt, tænker jeg, slutter Peter Harton.

Du kan se nogle af Hartons film herunder.

Help a Dane, skabt af &Co og Peter Harton:

Stryhn’s leverpostej af M2 Film og Harton:

Og en lidt ældre sag for Mentos: