En af arkitekterne bag MobilePay, den tidligere In2media- og Charlie Tango-direktør, Andreas B. Iversen, bliver ny topchef i virksomheden Shopbox, der leverer mobile kasseapparatsløsninger.

Det oplyses i en pressemeddelelse, hvoraf det også fremgår, at Andreas B. Iversen er gået ind som investor i virksomheden, der i sidste uge lykkedes med at ”rejse et tocifret millionbeløb i kapitaludvidelse.”

Shopbox har ifølge egne oplysninger i dag omkring 800 kunder, men ifølge Christian Elbæk, der har været CEO i Shopbox siden 2016, er der ”et stort uforløst potentiale i markedet”:

– Ifølge vores beregninger er det realistisk, at vi med den nylige kapitaludvidelse og tilførelsen af Andreas over de næste tre år kan vækste til 10.000 kunder, siger han i meddelelsen. 

Vil ud over rampen

Med godt 14 år hos In2media og Charlie Tango var Andreas B. Iversen blandt andet en af arkitekterne bag udviklingen af MobilePay, der så dagens lys i Danske Bank-regi i 2013.

Og han ser et stort potentiale i Shopbox:

– Shopbox har et solidt fundament, men det er potentialet, der er med til at gøre virksomheden interessant for mig som medinvestor og direktør. Nu handler det om, at vi skal have Shopbox ud over rampen. Det er forhåbentligt noget, som jeg kan være med til at sikre, siger han i meddelelsen og tilføjer:

– De mindre detailkæder står i en helt ny verden, og her er Shopbox en rigtig spændende case. Vi skal vise markedet fordelen ved at have det hele samlet i ét system som et middel i at drive og udvikle butiksejernes forretning.

Flere investorer

Shopbox har ifølge CVR.dk eksisteret siden oktober 2011 – i de første år under navnet Hellocal. 

Virksomheden har endnu ikke formået at levere sorte tal på bundlinjen, men har løbende fået tilført ny kapital. 

I 2016 bl.a. 15 millioner fra Zenith Venture Capital AB, der i dag ejer mellem 20 og 25 procent af Shopbox. 

Ifølge FinansWatch rummer den seneste kapitaludvidelse følgende investeringer: 

Fire millioner kroner fra Andreas B. Iversen, to millioner kroner fra Væksfonden og seks millioner fra Daniel Åxman.

Sidstnævnte er med FinansWatchs ord: ”en investor, der normalt holder sig fra rampelyset og tidligere i år blev deklareret “hemmelig milliardær” i flere medier.”

Andreas B. Iversen tiltræder stillingen som adm. direktør efter sommer, og den tidligere direktør, Christian Elbek, vil ifølge pressemeddelelsen herefter ”fokusere mere på større partnerskaber, nye markeder samt have det overordnede produktansvar”.