Den danske fotograf Mads Nissen har nappet hovedprisen i World Press Photo med dette skud fra en reportagerejse i Rusland. Den pris hedder World Press Photo of the Year.

Det er næppe tilfældigt, at Mads Nissens billede nåede ind til juryen. Rusland er ikke et sted, hvor homoseksuelle hædres som rollemodeller, og bl.a. derfor er Mads Nissens underspillede og smukke vinkel så effektfuld – og valgt ud.

– Det her billede er æstetisk stærkt og har menneskelighed. Vinderbilledet skal være æstetisk, have gennemslagskraft og have potentialet til at blive et ikon, lyder begrundelsen fra Michele McNally, formand for juryen og til daglig fotochef på New York Times.

Masser af hæder

Mads Nissen var ansat af Berlingske Media, da han var på reportagerejsen, og naturligvis jubles der over fotografiet i Berlingske og Scanpix.

I dag er Mads Nissen ansat i Politikens Hus.

Det er tredje gang, en fotograf fra Berlingske Media vinder hovedprisen i World Press Photo of the Year kategorien, den største globale hæder en fotograf kan opnå. The Washington Post har to gange vundet den samme pris.

Stort tillykke til Mads Nissen, til Berlingske og nu til Politiken.