Markedsføringsprisen HBH Prisen 2022 går til byggecenterkæden Stark. 

Det oplyser CBS, der sammen med HBH Fonden står bag uddelingen, i en meddelelse.

Af motivationen fremgår det, at Stark vinder prisen for ”effektiv, datadrevet markedsføring og fokus på optimering af kundernes forretning.”

”Stark har gjort kundetilfredshed og stærke kunderelationer til sin vigtigste driver for kommerciel succes. Det gælder også inden for bæredygtighed, hvor Stark hjælper sine kunder med at leve op til stadig mere komplekse krav,” lyder det videre i begrundelsen for prisen.

Ud over prisen får Stark mulighed for trække på viden fra CBS-studerende, der tilbyder at skrive deres kommende speciale om virksomheden, og det glæder Britta Korre Stenholt, adm. direktør i Stark, sig over.

“Vi er stolte af at modtage HBH Prisen, og vi er særligt begejstrede for det kommende samarbejde med alle de talentfulde studerende på CBS. Selvom Stark er førende på markedet og en af Danmarks største virksomheder, er vi mindre velkendte uden for vores egen branche – det kan HBH Prisen være med til at lave om på,” siger hun i meddelelsen.

Vil påvirke Starks forretning

CBS-kandidatstuderende, som ønsker at benytte Stark som case, kan vælge mellem forskellige temaer, som eksempelvis bæredygtighed, digitalisering og organisationskultur. 

“Det er områder, hvor vi vil se store og spændende forandringer i de kommende år.  Derfor ser vi frem til, at de studerende ser nye og anderledes muligheder, end vi selv ville være i stand til – og til, at de helt bevidst provokerer os til at gøre tingene på en anden måde, end vi er vant til,” siger Britta Korre Stenholt.

Stark-direktøren forventer, at de studerendes arbejde vil komme til at påvirke måden, man driver forretning på.

“Det vil også påvirke, hvordan vi i Stark handler med og servicerer vores kunder. Det er reelle problemstillinger for os, og vi glæder os meget til at høre de kandidatstuderendes svar,” siger Britta Korre Stenholt.

HBH Fonden og CBS har uddelt HBH Prisen siden 1991. Bag prisen står Henrik Bødtcher-Hansen, som grundlagde virksomheden H. B. Hansen A/S kort efter Anden Verdenskrig.

Blandt tidligere modtager af HBH Prisen finder man Mikkeller, B&O Play, Velux, Det Kongelige Teater, Rambøll og Hi-Fi Klubben.