En film for Cancerfonden i Sverige, instrueret af danske Ian Isak, har vundet en af Sveriges mest prestigefulde kreative priser, et ’Guldäg’.

Det skriver Resumé.

Prisen gives til filmen “Rör vid mig”, som Ian Isak i øvrigt også herhjemme vandt guld i ’Direction’ for ved True Awards 2022.

Filmen fortæller historien om en kvinde, der møder – og forelsker sig i – en mand på et dansekursus. 

Hendes datter tager i første omgang ikke specielt positivt imod manden, men da moderen rammes af kræft, tvinges datteren og moderens kæreste til at forsøge at finde hinanden.

Filmen varer godt fem et halvt minut, musikken er svenske Inger Östs cover af det spanske bidrag til det internationale melodigrandprix i 1973, ”Eres Tu” – en sang, der også fik en dansk cover-version indspillet af søstrene Lecis & Lucienne, ligeledes i 1973.

Hele følelsesregisteret

Motivationen for ’Guldägget’ til den dansk-instruerede film lyder ifølge Resumé:

”At turde angribe et alvorligt emne på en (…) seriøs måde er ikke nyt. Men juryen tør godt sige, at det aldrig er blevet gjort bedre. Manuskript, instruktion, skuespil, scenografi, kostume, fotografi, musik og soundtrack skaber tilsammen filmisk perfektion,” hedder det og videre:

”Filmen fik juryen til at forelske sig, græde, føle håb, smile, græde noget mere og blive kastet ud i drømmende uvished om udfaldet. Men frem for alt fik filmen os til at mindes kære, der stadig danser med os i vores drømme.” 

Guldägget er Sveriges største og ældste kreative awardshow. Det kørte først gang i 1961, og drives i dag af Sveriges Kommunikationsbyråer, KOMM.

Se Ian Isaks vinderfilm her.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger