Innovations- og designvirksomheden 1508 har afleveret sit 2017 regnskab, og det regnskab er en væsentlig forbedring i forhold til 2016. 

Sammenlignet med forrige år er omsætningen vokset til lige under 37 mio. kr. (+14 pct.) og selskabets EBITDA (driftsresultat, red.) er firedoblet til knap 7 mio.  kr.

I 4. kvartal 2016 ansatte selskabet Thomas Busk som ny CEO og Søren Berg blev ny bestyrelsesformand. Det betød et skift i virksomhedens strategi med øget fokus på innovation, design og digital forretningsudvikling. 

For at understøtte dette fokus, har selskabet udskilt sin back-end afdeling til søsterselskabet Headnet, hvor 1508 i dag ejer 67 pct. 

Thomas Busk, CEO og partner i 1508, kommenterer resultatet:


– Vi står som følge af vores nye strategiske fokus og høje kadence i eksekveringen stærkere end tidligere. Resultatet af dette styrkede fokus kan aflæses i vores kundeportefølje, som er blevet udvidet med en række nye store internationale og nordiske kunder, heriblandt Chr. Hansen, G4S, Danske Bank og ATP. 

Implementering & brugbarhed i fokus

1508 har i stigende grad internationale kunder, der opererer på tværs af flere markeder. Det betyder, at reel innovation ofte har mange stakeholders, hvilket kan medføre en risiko for, at visse dele ikke implementeres fuldt ud. 

– Grundstenen i vores nye strategi er designet til at sikre, at innovation ikke bliver til et ligegyldigt teater, fortætter Thomas Busk. 

– Vores metodik sikrer, at innovation er målrettet vores kunders forretningsudfordringer og kan implementeres hurtigt. Det kan lyde banalt at have implementering og brugbarhed i fokus, men i en verden med stor teknologisk kompleksitet er det enkle ofte det sværeste, slutter han. 

For at accelerere væksten yderligere, har 1508 ansat en erfaren kommerciel direktør. Det drejer sig om Jens Bjørn Koustrup Nielsen, der kommer fra en stilling som Managing Director hos Agency Spring.  

Tidligere har Jens Bjørn Koustrup Nielsen været Director of Business Development hos Magnetix samt 10 år hos Kunde & Co, hvoraf de sidste 3 år var som Managing Partner.

Nøgletal

1508.dk A/S

Mio. kr.                       2017/ 2016

Bruttoresultat:           31,0/ 23,3

Driftsresultat:              6,9/ 1,8

Årets resultat:            5,3/ 1,3

Egenkapital:               6,0/ 3,5

Medarbejdere:         36/ 38