2003 bliver ikke et år, der vil blive husket for det gode hos Publicis. Bureauets mangeårige adm. dir., Morten Stenius døde, man tabte Øresundsbroen og blev ramt af afmatningen på markedet. Resultatet blev et markant fald i bruttoavancen og et resultat før skat på minus 4.148 mio. kr. I 2002 var der overskud på 7,8 mio. kr.
Regnskabet er blevet mindre meddelsomt på grund af internationale regler, og derfor er bruttoavancen ikke umiddelbart sammenligneligt. I 2002 var den ca. 40 mio, og i 2003 blev den omkring 32 mio. (estimeret).
– Vi tabte Øresundsbroen i slutningen af 2002, og det slog igennem i første halvdel af 2003. Vi har fået en række nye kunder i løbet af året – Diageo, Läkerol og Lundbeck – og derfor er årets problemer først og fremmest relateret til 1. halvår, siger adm. dir. Morten Nielsen og tilføjer, at Publicis godt kan leve med, at et enkelt år går skævt – når blot der hurtigt bliver rettet op på tingene.
– Alt er på plads nu omkring struktur og organisation, og vi forventer at nå et solidt plus på bundlinjen i år, så 2003 ikke blev mere end en enlig svale, siger Morten Nielsen