Nyt om Media har denne gang valgt at beskæftige sig med både det glade og det triste. Sådan er livet udenfor spalterne nu engang, så derfor må også et specialmedie som Markedsføring have øje for hvad der sker i begge ender af skalaen.
I gamle dage, da jeg underholdt rundt om på podierne, red jeg tit et par af mine kæpheste. Bla. den om at vi ikke i vores branche – der jo handler om at komme i dialog med mennesker – skal gøre tingene for kompliceret. At menneskets adfærd og vaner er nemme at afkode og man til en start kan se næsten det hele, ud fra 3 ting: Hjertet, hjernen – og så døgnets 24 timer. Havde man som reklamebureau, købmand, børnehavepædagog, avisredaktør eller hvilken som helst anden funktion, der gjorde, at man skulle i kontakt med mennesker, tjek på disse 3 hovedområder var man nået langt i forhold til de mennesker man gerne ville tale med (ikke til).
Hvilke markedsføringsredskaber man så ville benytte sig af er i og for sig ligegyldigt, blot det foregår i øjenhøjde.
Nu må jeg så til gengæld tilstå, at jeg – efter at have været en del af den teknologiske karrusel, eller slaraffenland, alt efter hvilke øjne der ser – må tilføje et fjerde ben til min minimodel. Nemlig en uudtømmelig risikovillig kapital.
For uden det bliver det vist noget med: “Den sidste lukker og slukker og smider nøglen i brevkassen“.
Tilbage til overskriften: 24 er død! Den hører sammen med, at den svenske lokal-avis-portal 24timmar.se blev lukket ned den 12. februar.
Portalen startede i 1997 og skulle have været et alternativ til de traditionelle lokale media i 10 byer, som f.eks. Stockholm og Umeå. Så sent som i starten af oktober købte Aftonbladet sig ind i protalen.
Målsætningen var at give læserne flere lokale nyheder i kombinationen det nære dækningsområde og de teknologiske muligheder. Et parløb jeg personligt mener godt kunne være en model som vi dyrkede noget mere her tillands. Om det så skulle bestå af de lokale, regionale eller landsdækkende dagblade af både morgen- og formiddagskarakter, må være op til dem der kommer først!
Et samarbejde mellem forskellige kommunikationskanaler er unægtelig en god ting, og jeg tror også det bliver en nødvendighed. Hvorfor så ikke mellem f.eks. flere lokale dagblade og den elektroniske verden. Det kunne måske gå hen og blive et intelligent parløb.
FLERE LUKNINGER:
Kvinnor.net/SverigeDen 15. februar skulle www.kvinnor.net have fejret deres 2 års jubilæum. I steder bliver gulvtæppet trukket væk under dem. Det var ellers en af mine gode kilder, når jeg skulle tjekke kvindemålgrupper, men det kan de selvfølgelig ikke leve af. Kvinnor.net i Sverige hører under Bonnier Net.
Det plejer at være omvendt, men i Danmark kan vi derimod diske op med flere kvinde-net-sider som www:
Oestrogen
forum.kvinfo
shevita
webgirls
Alt om Kvinder
Femi net
Sømandskoneforeningen af 1976 (“slut med at sejle i egen sø“).
(Listen er et uddrag fra Jyllands Posten/i uge 6 – 2001)
Press Denne gang er det nok definitivt. Press er lukket og må, igen, over i bunken for nedlagte media.
En slunken pengekasse, oplag på omkring 4.000 eksemplarer og ingen dokumenterede læsertal, er ikke den bedste cocktail i vores strømlinede tider. Det er svært, eller måske snarere umuligt, for smalle media at holde sig i live. Så kan de være nok så journalistisk interessante.
ØresundsnytDet der skulle have været starten til et langt, lykkeligt, familieliv på tværs af “Bron“, men det slutter den 1. marts. Og de nåede ikke engang at sætte ét lys i lagkagen.
Øresundsnyt startede som to selvstændige tabloidsektioner i henholdsvis Berlingske Tidende og Sydsvenska Dagbladet.
Men håbet om at udnytte det store nye marked holdt ikke. Det bedste fra de to udgivere bliver nu integreret i de to aviser, bla. kommer al underholdningsstoffet over i henholdsvis Metro og Dygnet Rundt.
Øresundsnyt blev i slutningen af november lagt ud på Det Grønne Bord, i Markedsføring, og fik ikke, i sin nuværende form, mange roser med på vejen.
GeorgeMånedsmagasinet George blev i 1995, af unge Kennedy, lanceret som livsstilsmagasinet over alle livsstilsmagasiner. Oplaget startede på omkring de 425.000, men steg så til næsten 575.000 da frontfiguren omkom ved en flyulykke. 60 udgaver blev det til og et slutoplag på 460.000 eksemplarer. Men det er ikke nok derovre.