Informationsdatabasen MediaGudien lanceres nu til den danske medie- og reklamebranche. MediaGuiden er en hybrid elektronisk løsning, der udnytter de stærke sider ved både Internet og CD-ROM – Internettets aktualitet og CD-ROM’ens mulighed for at gemme store datamængder. Og alt kommer på skærmen i de kendte Windows- og Mac-miljøer.
Den nye guide indeholder oplysninger om samtlige 4.000 danske annoncemedier, som brugeren kan søge alle relevante oplysninger på. Det er alle de trykte medier, alle de elektroniske – inklusive Internet – samt outdoor.
Det er muligt direkte at søge efter mediet. Det kommer hurtigt på skærmen med alle oplysninger om udgiver og mediet, mediets hovedprofil, en kalender med markering af temasider samt de normale annoncestørrelser angivet med priser og indrykningsmuligheder med rabatter … Og man kan yderligere vælge at “gå den modsatte vej“ og søge på fx. temasider eller hovedprofil.

MANGE SøGEMULIGHEDER
Hvis man ikke ved hvilke medier, der findes i et område, er det muligt at søge efter alle medier i et geografisk område eller et postnummer, hvor medierne listes med angivelse af det antal personer, de når.
For fag- og specialblade er det også muligt at søge på faggruppe eller branche, søge på stikord for en branche og kigge i udgivelseskalenderne for de enkelte medier.
Og så er der endda blevet plads til en ordbog med alle relevante fagudtryk fra reklamebranchen.
Selskabet bag MediaGuiden hedder Media Online og er ejet af Ejnar Slot, som siden 1978 har beskæftiget sig med reklamemedier – de fleste år som direktør for Reklamedata. Og det er da også herfra MediaGuiden får en stor del af sine oplysninger.
I MediaGuiden kopieres Reklamedata’s mediaprisbase, der giver de samme oplysninger i de to medier. Til gengæld er det muligt for kommende abonnenter at printe labels eller overføre data til egen database fra CD-ROM’ens oplysninger.

BRED BRUGERGRUPPE
– MediaGuiden vil være et supplement til Reklamedata’s prisbase for de kunder, som har adgang til Reklamedata’s prisbase, fortæller Ejnar Slot.
– Reklamedata’s prisbase er kendetegnet ved at være et ekspertsystem, som bruges interaktivt i forbindelse med udarbejdelse af mediabudgetter og mediaordrer. Endvidere benyttes prisbasen rundt i hele det administrative ekspeditionssystem, således i forbindelse med annoncekontrol og fakturakontrol. Og Mediasystemet håndterer desuden hele aftalekomplekset mellem annoncør, reklamebureau, mediabureau og medie.
– De personer, som i dag anvender Reklamedata’s prisbase, er primært personer, som er beskæftiget med selve håndteringen af disse funktioner, mens mediaplanlæggere, konsulenter og projektledere, samt produktionsfolk normalt ikke benytter Reklamedata’s prisbase bl.a. på grund af kompleksiteten.
Ud over samarbejdet med Reklamedata har Media Online et samarbejde med Dansk Oplagskontrol, hvorfra man får de kontrollerede oplagstal med ret til at publicere dem.
MediaGuiden har også indgået en aftale med Dansk Fagpresse, hvorfra man får alle relevante oplysninger om foreningens medlemsblade.
MediaGuiden herhjemme har sammen med MedieGuiden A/S i Norge udviklet det nye produkt. Og man forhandler i øjeblikket med mulige samarbejdspartenere i Sverige og Finland.

SALG AF REKLAMEPLADS
Alle oplysningerne om medierne ligger i den nye guide uden omkostninger for mediet. Til gengæld er det muligt at annoncere på mange forskellige måder med bannerannoncer med eller uden link til mediets egen website, en hel annonceside, et slide-show eller en videospot.
Kombinationen af CD-ROM og automatisk opkobling med link via Internet giver de bedste sider af de to medier.
Ved introduktionen udsendes MediaGuiden gratis i et oplag på 6.000 til potentielle kunder: Annoncører, reklame- og mediebureauer, medierne, grafiske virksomheder, PR-virksomheder, organisationer, analyseinstitutter samt undervisnings- og forskningsmiljøer.
Første eksemplar er som nævnt gratis, mens den normale pris pr. år er 4.000 kr pr. bruger, inklusive en frisk opdatering hvert kvartal. Anden bruger betaler man kun 2.000 kr. for, mens prisen for de følgende er 1.000 kr. Målet er ifølge Ejnar Slot at få 1.500 abonnenter udover et antal flerbrugerlicenser.
MediaGuiden kan køres fra Mac eller pc, men den kan også leveres som en client/server-løsning. Opdateringen vil være tilgængelig online for de sidste fra december 1997, mens CD-ROM-brugerne kan hente opdateringer fra udgivelse 1/98 i januar 1998.