Euro RSCG har etableret et Healthcare-bureau i København og det er der adskillige grunde til. Først og fremmest har Euro RSCG gennem en årrække haft en række kunder inden for health care, hvilket har udviklet bureauets kompetencer på området. Det betyder selvfølgelig også, at bureauet har medarbejdere med erfaringer fra medicinal- og lægemiddelindustrien ansat. Og sidst, men ikke mindst har bureauet en meget klar holdning til kommunikation og markedsføring af lægemidler:
– Principielt er der ingen forskel på at markedsføre lægemidler og vaskepulver. Man bruger de helt samme værktøjer, for det handler om kommunikation, hvilket klart nok er et reklamebureaus største kompetence. Der er selvfølgelig en række andre markedsføringsregler for medicinal- og lægemiddelindustrien, og nogle ser dem som en begrænsning, men hvis man kender reglerne, så er det ikke et problem. Vi kender området og er i løbende dialog med de myndigheder, der udstikker reglerne. Med kendskab til loven undgår man alle fodfejlene, siger kontaktdirektør Søren Stenderup, Euro RSCG Healthcare.
Etableringen af en selvstændig healthcare-afdeling har ifølge Søren Stenderup ikke haft noget at gøre med, at flere andre danske bureauer de seneste par år har valgt at satse på området gennem selvstændige healthcare divisioner- og afdelinger. – Vi har ikke skelet til, hvad andre gør, men derimod har vi set, hvad vej markedet går, og om en selvstændig afdeling i øvrigt ville passe ind i måden, vi driver virksomhed på. For os er der ingen tvivl om, at hele lægemiddel- og medicinalindustrien skal til at tænke i nye baner. Markedsføring og brandbuilding bliver kun endnu vigtigere fremover for den branche. Der kommer flere og flere ens produkter på markedet og tiden for patentbeskyttelse bliver kortere. Det eneste, der ikke kan kopieres, er mærkevarer. Og hvordan man opbygger stærke mærkevarer har vi som reklamebureau selvfølgelig en stor viden om. Derfor er det i virkeligheden helt logisk, når man også ser vores kundemasse, der relaterer sig til healthcare, at vi helhjertet satser på området med en særskilt afdeling, siger Søren Stenderup, Euro RSCG Healthcare.

STORE NEW BIZ MULIGHEDER
Bureaukæden har 32 andre healthcare bureauer i hele verden, men i Skandinavien har man kun den danske afdeling som en selvstændig healthcare enhed.
– Vores nye afdeling dækker det hul vores healthcare netværk har i Skandinavien, og samtidig kan vi hjælpe danske virksomheder ud i verden. På verdensplan har vores healthcare netværk 98 medicinalkunder og 17 internationale markedsføringsaftaler. Det giver i alt 17 fremragende new biz muligheder for os lokalt. Internationalt har vi meget store kunder, så vores opgave er at bære bolden videre ud til de lokale datterselskaber. Og når broen til Sverige bliver åbnet om ti måneder, ligger 60% af den nordiske lægemiddelindustri inden for en times kørsel fra København. Så vil man noget i Norden, er det mest rationelt at gøre det ud fra København, siger Søren Stenderup.
Samtidig gør Euro RSCG Healthcare meget ud af salgssiden – Sales Promotion – som er et område, bureauet har arbejdet meget med.
– Alle lægemiddelfirmaer har selvfølgelig salgskonsulenter tilknyttet, og på det område kan vi hjælpe en del til at gøre salgsarbejdet mere effektivt. Det er et område, som de fleste bureauer helt har glemt, men salgsarbejdet er utroligt afgørende for en medicinalvirksomhed. Så vores erfaringer og viden om salgssiden er bare endnu en god grund til, at vi valgte at etablere vores healthcare afdeling, slutter Søren Stenderup.