ÅRETS KREDIT
Realkredit Danmark
Et lyspunkt i reklameblokken til tonerne af Keith Jarrets jazzstandard-fortolkning fik kommunikation af finansielle ydelser og det medfølgende daglige overskud til at nå nye højder.

ÅRETS GENTAGELSE
Musikreklamer på TV2
Payoff’en: “Nu er den her!“ blev mantraet for musikindustrien i året der gik. Der blev brugt et par hundrede millioner, og tabt næsten ligeså meget i en planlagt resultatløs tv-annoncering af diverse kunstnere.

ÅRETS DEBUTANT
Tubby Gold
En afdanket, men autentisk Memphis-stjerne spillede hovedrollen i det fiktive Guld Tuborg-univers og strøg direkte ind på hitlisten med hittet Tubby Gold. Godt gået af en flaske øl.

ÅRETS E-HANDEL
www.tinas.dk
Et fremragende eksempel på e-handel der er lykkedes; kombinationen af brick and mortar med en naturlig forlængelse af den eksisterende forretning online. Bestil fx en Fætter Guf med halstørklæde til kl. 13.30.

ÅRETS BRANCHEFORENING
FDIH, Foreningen for Dansk Internet Handel
Der bliver brug for solid lobbyisme og markedsføring efter at e-handel foreningens medlemstal faldt drastisk. Danskernes opfattelser af e-handel skal ikke præges af Boxman, Toy City, Gubi, Letsbuyit og de andre vi allerede har glemt.

ÅRETS CONTENT PROVIDER
www.dobbeltsengen.dk
Et opløftende eksempel på eksploitering af eksisterende redaktionelt materiale, der blev lagt på nettet med en hale af klik, merchandise og kroner efter sig. Big Brother er en billig copycat.

ÅRETS BRO
Øresundsbroen
Sjælland blev langt om længe landfast med Pakistan, men lige lidt hjalp det på integrationen over Sundet. Den består stadig hovedsageligt af svenskere på indkøb og druk på Strøget. Beregn nu realistisk på Femern-bælt forbindelsen.

ÅRETS NEDERLAG
Socialdemokratiets EU-kampagne
Med den katastrofale markedsføring op til euro-valget og sloganet: “Ja – fordi vi vil være med“, kurede Soc.dem. ned af Vilstrups termometer, og Poul Nyrup måtte til slut se nederlaget i øjnene, fælde en tåre for åben skærm med en smertelig version af “Jeg har set et rødt flag smælde“. Og det var faktisk et blåt flag, han helst så for sig.

ÅRETS OVERDRIVELSE
Wap
En ikke særlig begavet teknologi drevet frem af hardwareproducenter som Nokia, Ericsson og Siemens, skabte buzz for en tilgængelighed på nettet, som ingen rigtig gad forbinde sig med. What A Pity.

ÅRETS SLOGAN
Merci Chokolade
Synges i falset af Michael Elo: “Merci – fordi du er til“.