Det aarhusianske bureau Pravda har vundet to priser ved årets Red Dot Communication Award-konkurrence, der er designverdenens svar på filmbranchens Oscar-fest.

Priserne vandt Pravda på baggrund af brandarbejde udført for henholdsvis Unit IT og Mazepay i Red Dot-kategorierne Corporate Design & Identity og Brand Design & Identity.

– Unit IT-casen bød på en sammenlægning af de tre virksomheder Outforce, MindZet og it-Craft, som tilsammen skulle have nyt navn og ny identitet, forklarer Mette Hejl, der er CEO og partner i Pravda, i en pressemeddelelse.

– Løsningen er et navn og en identitet, der positionerer Unit IT i markedet, som en spiller med en vindende kombination af nationale muskler og lokal nærhed, fortsætter Mette Hejl.

Den anden pris fik Pravda med et arbejde for Mazepay, der er et fintech startup, som leverer software til procurement-afdelinger i store, internationale virksomheder. 

– Mazepay havde brug for en identitet, der er lige så enkel, som den er iøjnefaldende. Løsningen hjælper med at få virksomhedens løsning til at fremstå endnu mere enkel – i en verden, der ellers er kendt for at være kompleks for selv de indviede, siger Mette Hejl.

Priserne falder i kølvandet på en større strategisk transformation af Aarhus-bureauet, der det seneste år har indsnævret fokus til branding og brandaktivering, så Mette Hejl er tilfreds med at se strategien bære frugt.

– Vi har en klar ambition om at være en del af verdenseliten inden for B2B-brandpositionering og -aktivering. Derfor er vi rigtig glade og stolte over de to priser, siger Mette Hejl.

Der var i år indsendt 8.697 arbejder fra 54 lande til Red Dot-konkurrencen i kommunikationsdesign, hvor danske designbureauer som Designit, Kontrapunkt, CZOO og Pravda har vundet priser de foregående år.  

Af de knap 9.000 indsendte arbejder i år blev 696 belønnet med en Red Dot-pris, mens der blev uddelt 72 Best of the Best-priser.

Red Dot-priserne overrækkes til en gallafest i Berlin 1. november, og udvalgte vindere bliver efterfølgende udstillet på Red Dot-museer i Tyskland, Singapore og Kina.