Arnold blev i fredags afviklet i Drive in Copenhagen, hvor prisuddelingen og festen blev holdt i B&Ws gamle svejse-hal. Master Fatman og Kamilla Gregersen var konferencierer ved prisuddelingen, og selve hallen var bygget op med sand i den ene ende – et indendørs strandmiljø, hvor der bl.a. blev spillet Volleyball. Efter prisuddelingerne kom Al Algami, Zindy og Serge Silveira på scenen, og de trykkede den af til årtusindets sidste Arnold fest.
IDEPRISEN TIL MAZDA
Årets Arnold i IdePrisen gik til Wibroe, Duckert & Partners for ideen bag Mazda 626 Stationcar “Gravid“. I juryens begrundelse hed det bl.a.: Man kunne sagtens ha vist produkter på en strand, i en ørken eller oppe i bjergene. Man kunne også have fremhævet de mange detaljer, den imponerende rummelighed, den lange liste af ekstraudstyr og de fremragende køreegenskaber.
Men man kunne jo også gøre det hele omvendt og vende argumentationen på hovedet. Danskerne elsker jo at finde på noget at brokke sig over. Og er der nogen, der forstår at brokke sig, så der det en mavesur kvinde med hverdagsstress. Og kunne en mavesur kvinde med hverdagsstress finde nogen bedre at lade sin galde gå ud over end en lille irriterende bilsælger uden nogen form for situationsfornemmelse…. Vi tror det ikke!“
Mazda 626 Stationcar fik også diplom i kategorien SpecialPrisen.
FAKTA TOG SPECIALPRISEN
Det var Faktas “Lave priser“, der løb med Arnolden i SpecialPrisen. Butikskæden Fakta var den eneste, der fik dansk hæder ved sommerens LIONS-prisuddeling i Cannes. Ved Arnold var det en anden perle, der var fundet frem. Juryen begrundede valget af Fakta “Lave priser“ således:
“I denne kategori skal der som sagt tages hensyn til standarden af de andre reklamefilm for tilsvarende produkter. Og det forpligter selvfølgelig.
Men når hjemmebanen nærmest er karakteriseret med en inflation af tilbud, fødselsdagstilbud, specialpriser, før og nu priser, tre for to og fem for tre priser, hurrapriser og tilbud på dit og tilbud på dat, ugens tilbud, o.s.v….. er det direkte befriende, når en film har mod til at gøre grin med alle flosklerne – og af branchen i al almindelighed. Når filmen samtidig er enkel og velkomponeret må det være ugens bedste bud på en prisvinder“.
INGEN VINDER AF ARNOLD I PRODUKTIONSPRISEN
HELLER IKKE I åR BLEV DER FUNDET EN VINDER AF PRODUKTIONSPRISEN. Juryens begrundede det bl.a. med, at man blandt de mange velproducerede film ikke faldt over noget, der var så nyskabende og grænsebrydende at det er med til at højne kvaliteten i dansk reklamefilm. Derfor gives der ikke en Arnold-arm – men diplomer til to film.
DEN KONGELIGE BALLET BLEV ARNOLDVINDER I PUBLIKUMSPRISEN
PUBLIKUMSPRISEN ER BLEVET FUNDET BLANDT DE REKLAMEFILM, SOM biografpublikummet bedst kunne huske – og syntes om. Filmen hedder “Body Language“, og giver indsigt i ballettens sprog, der igen giver os lyst til at se mere.
Publikums begrundelse for valget af “Body Language“: Reklamefilmen har et svært budskab at formidle og en masse fordomme at arbejde imod – og hvor får den dog løst opgaven flot! Det er en film, der med en smuk lyd- og billedside, formår at fange essensen af ballet. Med sine overraskende pointer lærer vi at forstå, at ballet ligesom enhver anden kunstart kræver tid og indsigt for at være interessant. Den Kongelige Ballet er afsender af en velkomponeret film, der formår at bryde fordommene om, at ballet er småkedeligt og højkulturelt. Ved at give os indsigt i ballettens sprog, sidder vi tilbage med følelsen af: At ballet også kunne være interessant for os.
Filmen vandt også et diplom i Specialprisen.