Da juice-brandet Rynkeby i juni lancerede iPad-spillet ”Rynkes Jungle” røg det lynhurtigt til tops på listen over mest downloadede spil til iPad.

I spillet kan børn (og barnlige sjæle) drille aben Rynke, få ham til at prutte eller danse. Man kan også møde en papegøje eller lade Rynke blande frugter til juice, hvilket naturligvis får ham til at bøvse…

Samlet set er spillet downloadet omkring 25.000 gange, og nu – efter bare et halvt år – kommer der en opdateret version, hvor der bl.a. er tilføjet nye dansetrin og flere niveauer til spillet.

– Spil i den genre har kort holdbarhed, ofte bare en måneds tid, og så er børnene lynhurtigt videre til det næste nye, så hvis man vil fastholde interessen, skal der fornyelse til, siger Thomas Duholm Marcher, der er Brand Manager hos Rynkeby.

Spillet ”Rynkes Jungle” har dog tilsyneladende været i stand til at fastholde en længerevarende interesse, idet der har været 30-40 daglige downloads hen over efteråret – også uden, at der har været kørt kampagner for spillet. Men nu er det tid til nyt.

– Ja, for hvis du vil blive ved med at være interessant på det marked, så må du forny dig ofte. Jeg ved ikke, om du selv har børn i førskolealderen eller deromkring, men hvis man giver sådan en størrelse en tablet i hånden i en halv time, så er der åbnet mange spil, når man får den tilbage. Så der er kamp om opmærksomheden.

Det kan godt være, det er sjovt, men er det også god markedsføring?

– Ja, det er jo ikke en tv-reklame, men det er god og hyggelig underholdning for de små – og deres forældre – kombineret med små spil, der indeholder læring om farver og frugter, og hvor de kan træne fingerfærdigheder og hukommelse. Og ja, så indeholder spillet også nogle elementer, som børn generelt finder underholdende, som fx prutte- og bøvselyde.

Han ser spillet som et element i Rynkebys ønske om at udbrede figuren Rynke til mange forskellige platforme.

– Og på den måde er det god markedsføring. Også selv om det er et børnespil, og også selv om vores logo kun lige ses i opstarten af spillet, siger Thomas Duholm Marcher.

Spillet kan downloades gratis til tablets på App Store og indeholder i øvrigt ikke de såkaldte in-app-purchases, så det skulle være muligt at lade junior spille det på iPad’en uden, at han køber ”blåbær” eller andre spændende ting for flere tusind kroner…

Rynkeby samarbejder på bureaufronten med Nørgård Mikkelsen (der stod bag den nye reklamefilm med Rynke), MSLGroup, Carat og Isobar.

Det er sidstnævnte, der har hjulpet med udviklingen af spillet, som ifølge Thomas Duholm Marcher også er i gang med at blive udviklet til iPhone.