Danske Reklamebureauers Brancheforening (DRB) har netop underskrevet en et-årig aftale med AC Nielsen-AIM, om at levere data fra deres PC-Meter til DRBs medlemmer. Årsagen til, at valget faldt på AC Nielsen, handler primært om, at det var det system, der var nået længst med implementeringen i Norden, og at AC Nielsen i Danmark vil blive centralnerven for det nordiske marked.
– De repræsenterer et system, som er blevet udbredt i hele verden, hvor det allerede har været i gang nogle måneder. Derfor har de i forhold til konkurrenterne overstået de værste børnesygdomme, siger Jan Maagaard, afdelingschef hos DRB og medlem af det udvalg der har stået for forhandlingerne med de tre analyseinstitutter, som udover AC Nielsen-AIM også talte Gallup og MMXI. Han understreger dog, at det var svært at vælge, for alle tre systemer var af meget høj kvalitet.
– Det var tre meget seriøse spillere, som alle har en stor organisation i ryggen, siger han. Brancheaftalen, der bliver underskrevet af DRB og AC Nielsen, giver samtlige DRB-bureauer mulighed for at abonnere på ACNielsens målinger til meget gunstige priser.
– Vores ønske med at gå ind i det her er at skabe en standard. Annoncører, bureauer og medier har behov og interesse i, at målinger på nettet sker efter standarder. Men den nye aftale for de det behov dækket, siger han.