Den danske adtech-virksomhed Adform, der laver software til onlineannoncering, er ramt af coronakrisen og reducerer nu selskabets omkostninger. 

– Som følge af coronakrisen finder vi det nødvendigt at reducere vores omkostninger. Som resultat heraf har vi bedt alle Adform-medarbejdere om at gå 20 procent ned i tid og deraf løn de kommende tre måneder, mens ledelsen vil arbejde fuldtid, men også gå 20 procent ned i løn. 

Sådan lyder det fra Adforms CEO, Gustav Mellentin, i en skriftlig kommentar til Markedsføring. 

På globalt plan har Adform cirka 700 medarbejdere, der er fordelt på kontorer i mere end 20 lande, efter selskabet de senere år har ekspanderet til syv nye markeder, har selskabet tidligere oplyst.

Markedsføring har de seneste uger fortalt, at bureauer som konsekvens af coronakrisen forventer massivt omsætningsfald, ligesom der allerede er bureauer og virksomheder, som har sagt farvel til medarbejdere. Hos Adform forklarer Gustav Mellentin, at man forsøger at udvise rettidig omhu. 

– Det er primært dikteret af markedet, hvor annoncører i øjeblikket i højere grad holder tilbage med deres medieinvesteringer på grund af Covid-19, hvilket yderligere kan mærkes i mindre efterspørgsel på assistance og service fra vores kunder, siger han. 

Gustav Mellentin fortsætter:

– Dette er således et forsøg på at vise rettidig omhu, og at vi står sammen som virksomhed og skal sikre, at vi kommer igennem denne svære periode, som påvirker stort set alle brancher og virksomheder verden over.

Hvor meget omsætning Adform har tabt som følge af coronakrisen, hvad den kommer til at betyde for resten af 2020 og om perioden med lønreduktion står til forlængelse, hvis krisen fortsætter, kan selskabet endnu ikke svare på, oplyses det.

Ifølge seneste regnskab kom Adform A/S, der ejer Adform-selskaberne rundt omkring i verden, ud af 2018 med et underskud på cirka 13 millioner euro ud af en omsætning 67 millioner euro, hvilket var en fremgang på godt 14 procent i forhold til 2017.