Det tysk-ejede bannerreklamenetværk AdLink går efter at blive førende på bl.a. det danske marked for internet-reklame. I Danmark er AdLinks hovedkonkurrent DoubleClick, men også bureauer som Netpool og 24/7 er emd på banen. Forretningsmodellen for AdLink går på at skaffe en liste af web-steder, man kan repræsentere i forhold til reklamekøberne. Det kan både være reklame- eller mediebureauer – eller direkte kunder, som er interesserede i at køre en national eller international kampagne.
I nogle lande har AdLink opkøbt sig til en markedsandel, men i Danmark går man udelukkende efter organisk vækst, da man ikke fandt nogle af de mindre konkurrenter interessante for opkøb.
Internationalt repræsenterer AdLink i øjeblikket ca. 450 enkelte sites i Europa, og ifølge virksomhedens egne tal har man i de seneste seks måneder fordoblet antallet af visninger – fra 355 mio. i september 1999 til ca. 700 mio. i marts i år.
Ifølge Klaus Pedersen, AdLinks danske direktør, er man i fuld gang med at lave aftaler med flere store danske sites.
– Vi har blandt andet taget Ekstra Bladet fra en af vores konkurrenter og der er flere på vej, siger Klaus Pedersen, der mener, at omkring 50 pct. af omsætningen stammer fra internationale kampagner. AdLink ser Europa som sit hjemmemarked. Kontorerne i USA og Japan er derfor mest beregnet på at tiltrække annoncekroner til kampagner i Europa, hvor man har afdelinger i bl.a. Tyskland, England, Belgien, Norge, Sverige, Frankrig og Italien.