I sidste uge stimlede masser af marketingfolk sammen i den amerikanske gambling- og konferenceby Las Vegas til Adobes US Summit.

Her kunne Adobe, der i flere år har oprustet massivt inden for marketingløsninger, præsentere en stribe interessante nyheder, der skal give Adobe endnu flere strenge at spille på i kampen om kundernes gunst med de store ad-tech selskaber. 

Det sker via den nye cross-channel reklameplatform, Advertising Cloud, den overliggende Experience Cloud samt lanceringen af en række nye fælles løsninger i det relativt nye partnerskab med Microsoft.

Den nye Advertising Cloud kommer til at ligge under den større Experience Cloud, som dækker over en lang række services med det formål at give virksomheder og brands alt det, de har brug for, for at kunne skræddersy gode kundeoplevelser.

– Vi tror på, at kundeoplevelsen er den største differentiator for virksomheder i dag, og i sidste ende dét, der afgør vækst og kundeloyalitet. Med den nye Experience Cloud tager vi skridtet videre og giver virksomheder alt det, de har brug for, for at kunne designe personlige og konsistente oplevelser, der giver kunden værdi på alle touchpoints, siger Imran Afzal, marketingchef for Adobe Experience Cloud i Norden.

Styr reklamen på tværs af platforme

Den nye Advertising Cloud er en platform, hvorpå virksomheder kan styre deres reklameaktiviteter på tværs af traditionel tv og digitale formater.

Ved at kombinere mulighederne fra Adobe Media Optimizer og nyindkøbte TubeMogul skal Advertising Cloud forenkle arbejdet med video, display og search marketing på tværs af kanaler og skærme.

Adobe Advertising Cloud står i dag for knap 3,5 mia. dollar årligt reklameforbrug på vegne af flere end 1.000 kunder verden over, såsom Ford, Johnson & Johnson, Kraft og L’Oréal

– Med vores nye Advertising Cloud kan virksomheder centralisere al reklameplanlægning og indkøb på én sikker platform med fuld transparens omkring placeringen og effektiviteten af deres reklamer. På den måde bygger vi bro mellem de huller, der traditionelt har været i medielandskabet, siger Håkan Cedéll, der er ansvarlig for Adobe Advertising Cloud i Norden.

Adobe annoncerede sidste år et nyt partnerskab med Microsoft, og nu resulterer samarbejdet i en række fælles løsninger, der yderligere skal hjælpe virksomheder med at udnytte data til at arbejde med kundeoplevelsen, heriblandt integration af Adobe Campaign og Microsoft Dynamics 365 og integration mellem Adobe Analytics og Microsoft Power BI.

Ydermere bliver Adobe Experience Manager Sites Managed Service tilgængelig i Microsoft Azure.

Du kan læse mere om Advertising Cloud her, og se en film om Experience Cloud her: