Navnet bliver ikke skiftet ud, men det bliver længere, når AdPeople bliver en del af den internationale bureaukoncern Enfatico.
AdPeople ⌡ Enfatico er blevet en realiteten efter at PeopleGroup har solgt sin aktiemajoritet i virksomheden til verdens næststørste bureaugruppe WPP Groupm i en handel, hvor hverken pris eller aktiepostens størrelse endnu er oplyst.
Med i handelen følger SoftwarePeople og GraphicPeople, der er henholdsvis en tegnestue i Dhaka i Bangladesh og et softwareselskab med fokus på udvikling af Marketing Operations Management systemer.
Igennem otte år har AdPeople været computer-giganten Dells foretrukne samarbejdspartner i EMEA-regionen, og det kan ikke afvises, at det har været en gulerod for WPP , der ved årsskiftet vandt det globale Dell-budget.
– For AdPeople betyder det først og fremmest, at vi får nogle flere muskler at arbejde med, og derudover en række samarbejdspartnerne, som har ambitioner om at få flere kunder af Dells kaliber, siger danske Ronnie Job, CEO og stifter, til Markedsføring.
Selv kalder parterne den øjeblikkelige situation for en af vor tids mest ambitiøse internationale bureauopstarter, og fra Enfaticos internationale CEO lyder der også kun lovprisende toner:
– Købet af AdPeople giver Enfatico adgang til en unik kompetence der forener strategiske og kreative kompetencer med en state-of-the-art teknologisk platform samt kost-effektiv tegnestuestueservice. Dette er unikt for Dell og vil være det for kommende kunder hos Enfatico, udtaler Torrence Boone.
Ny kasket
Det er endnu ikke offentliggjort præcis, hvilken stol Ronnie Job skal sidde i den nye organisation, men at han skal referere direkte til Torrence Boone, som kun har siddet med sin titel i fire uger, ligger dog fast.
– Jeg har korresponderet meget med ham den seneste tid. Han er yderst sympatisk, og jeg ser frem til samarbejdet og til den direkte adgang til den øverste ledelse. Enfatico er endnu ikke noget kæmpe firma, så vi får muligheden for at være med til at føde det, siger Ronnie Job.
PeopleGroup vil fortsat være aktionær, og Emre G. Jørgensen fortsætter som administrerende direktør for AdPeople ⌡ Enfatico, der fortsat vil dele adresse med PeopleGroup i Ørstedhus i København.
Ronnie Job forlader ejerkredsen i PeopleGroup, hvor Jan Duckert, Henrik Juul og Bjarne Spellerberg fortsat vil sidde, men han bevarer en andel i AdPeople ⌡ Enfatico.
Enfatico har kontorer i 13 lande, men selv om AdPeole nu er blevet en del af et globalt netværk, understreger Ronnie Job vigtigheden af fortsat at være et lokalt stærk bureau.
– Vi er faktisk rigtig stolte af de kunder, vi har i butikken, og dem bliver der ikke nogen som helst ændring i forhold til. Der er større sandsynlighed for at den nye konstellation vil komme dem til gavn.