Her i spalterne har reklamebureauet Advance senest været nævnt – ikke i forbindelse med egne meriter – men i forbindelse med, at bureauets kreative direktør Morten Kirckhoff var blevet reklame-filmstjerne.

Men bureauet fortjener så sandelig også selv at komme i rampelyset. Ikke mindst på grund af det senest aflagte årsregnskab.

Det gælder for for 2013/2014, og det afslører et forrygende år med fremgang i alle nøgletal. Fx konstateres en toplinjevækst på 14 procent – og med et resultat før skat på 15 mio. kroner er der såmænd oven i købet sat ny rekord hos det snart 40 år gamle bureau på Landemærket i indre København.

Adm. direktør Jens Krog fortæller, at man på bureauet selvfølgelig er utrolig glade og stolte over den markante fremgang, og han er ikke i tvivl om, at noget af forklaringen ligger i en målrettet indsats for at skabe en bedre håndtering af udsving i opgavemængden.

 – Allerede sidste år lagde vi en plan for at forbedre vores forretning gennem en målrettet indsats. Dels for at videreudvikle samarbejdet med de kunder, vi har haft i mange år, dels for at tiltrække ny forretning – og ikke mindst for at effektivisere håndteringen af opgaverne, herunder de udsving, som vi ved, der kommer i løbet af et år.

Og så har Advance bevidst arbejdet med organisationen, fortæller Jens Berg:

– Vi har skabt en mere fleksibel organisation med tilknytning af en række faste freelancere, som kender vores processer og kunder. Derfor har vi i dag en lavere omkostningsbase. Så vi er med andre ord blevet mere effektive.

Jens Berg forventer et aktivitetsniveau i 2014/15 på niveau med sidste år og en lidt lavere bundlinje, da der investeres i kompetenceudvikling og nye nøglemedarbejdere med henblik på fortsat at styrke konkurrenceevnen.

Advance beskæftiger knap 60 medarbejdere og løser opgaver for danske og internationale virksomheder som Coloplast, Johnson & Johnson (Compeed, Pizbuin & Ipren), LEGO, Energistyrelsen, Takeda, Quaker, CORO, Widex, Q8, LEGOLAND, Novozymes, Berendsen og Nilfisk-Advance.

Nøgletal for Advance

– Bruttoavance 67.042 mio.kr. +14 pct.

– Bruttoavance pr. medarbejder 1.197.250 kr. +29,9 pct.

– Lønandel 59,6 (73,6)

– Resultat af primær drift 14,91 mio.kr. +405,4 pct.