JobZonen skal have en bredere synlighed og større gennemslagskraft over for både annoncører og de jobsøgende brugere. Derfor har JobZonen indledt et samarbejde med Advance A/S om udvikling af brandingstrategi og kommunikationsplatform.
Brandingprojektet indebærer blandt andet en identificering af JobZonens kerneværdier og -kompetencer samt en kortlægning af opfattelsen af JobZonen hos kunder og brugere. På den baggrund skal det defineres, hvilken position JobZonen fremadrettet skal indtage. Strategien skal udmønte sig i en række kreative koncepter og kampagner, og allerede nu kan man se de første eksempler på profileringen af JobZonen.
Den første kampagne peger på de mange attraktive job på jobzonen.dk. Målet er at skabe øget trafik og oprettelser af jobagenter, der automatisk e-mailer aktuelle og relevante stillingsopslag til brugerne. Den kreative løsning er i følge Claus Wittenborg, direktør i Advance A/S, enkel og humoristisk med tegninger, der illustrerer før/efter situationer i forbindelse med jobskifte.
Kampagnen kører som 1/1 sides annoncer i nationale og regionale dagblade samt specialmagasiner, samt online og i Radio100FM.