Canal Digital, der formidler et halvt hundrede tv-kanaler i Norden, lancerer i starten af oktober digitalt parabol-tv herhjemme. Det centrale i kampagnen er agent Scully – spillet af Gillian Andersson – fra tv-serien X-Files. Og det er meningen agent Scully skal afmystificere den digitale teknik. Det er DMB&B i Sverige, der overordnet har stået for kampagnen, mens Raffinaderiet har lavet den danske adaption.
– Gillian Andersson passede perfekt til denne reklame på grund af hendes seriøse og troværdige personlighed i tv-serien. Desuden er der en teknologisk og futuristisk sammenhæng mellem The X-Files og det digitale tv med de interaktive services, mener adm. direktør Kristian Nielsen, Canal Digital Danmark.
Kampagnen skal få danskere, svenskere og nordmænd til at investere i en digital dekoder, så de kan abonnere på en af Canal Digitals digitale programpakker. Man henvender sig således til personer, der ikke er tilsluttet en form for kabelnet – teknologisk interesserede familier i alderen 25 til 50 år med børn i alderen 3 til 14 år..
– Vi tilbyder ikke mere, men bedre tv, understreger produktchef Jens B. Arnesen, Canal Digital.

PROGRAMPAKKERNE
De fire programpakker indeholder forskellige kombinationer af nordiske og internationale programmer, inddelt efter genre. Den femte valgmulighed er pay-per-view-kanalen “Kiosk“, hvor man altså betaler, for det man ser. Det betyder, at man hele tiden kan vælge mellem tolv tv-premiere-film, hvor det koster 39 kr. at se en film. Det mest geniale med Kiosk er imidlertid, at man kan være sin egen tv-producer. Mulighederne med den nye teknik er mange, men Canal Digitals introducerer faciliteten ved at sende samme Formel 1-løb på flere af de digitale kanaler. Hver digital kanal sender løbet med fokus på bestemte ting: ryttergården, den førende bil, et uheld eller måske som et totalbillede set fra en helikopter. Og ved at skifte fra kanal til kanal, kan man selv sammensætte transmissionen fra billøbet. På samme måde vil man dække fx. fodboldkampe og andre sportsbegivenheder med seeren som “producer“.
Herudover giver den digitale teknik en elektronisk program guide, så brugerne nemt kan finde ud af, hvad de vil se.
Investerer man i en digital dekoder, vil man samtidig kunne modtage de danske programmer DR1, DR2 og TvDanmark. TV 2 kan endnu ikke tilbydes digitalt.
– Vi har ingen konkrete planer om at komme på satellit, men finder da muligheden interessant, siger TV 2s tekniske chef, Lars Esben Hansen.

STILREN KAMPAGNE
Kravene for at kunne abonnere på en af de digitale kanaler eller tjenester er, at man skal eje eller leje en digital dekoder, som skal tilsluttes til (den eksisterende) parabol samt (det eksisterende) tv. Canal Digitals forgængere forsøgte for et par år siden, at introducere digitalt tv i Danmark. Men uden held. Den ene ting var, at udbuddet af programmer ikke faldt i tilpas mange folks smag. Det andet var, at man valgte en form for teknik, der begrænsede udbredelsen. I dag har man valgt “common interface“, hvor mange producenter og operatører kan levere udstyr.
Marketing manager, Solveig Thrane-Møller fortæller om den digitale introduktion:
– Det var et kriterium for kampagnen, at den skulle være moderne og visuelt overbevisende. Der skulle fokuseres på de nye muligheder, der ligger i det digitale medie. Reklamens stil med en ren hvid baggrund, sort tekst og objekter i lyse farver, symboliserer Canal Digitals logo. Denne stil afspejler sig i alle dele af reklamekampagnen, lige fra annoncer i blade og magasiner til tv-reklamerne.
Kampagnen er fælles-skandinavisk med start i Sverige (på grund af mediestøjen ved det netop overståede rigsdagsvalg), herefter Norge i slutningen af september og endelig i Danmark med annoncer fra uge 41 til og med uge 52.
Medierne, hvor de digitale fordele skal annonceres, strækker sig fra TV 2 og TvDanmark inklusive tekst-tv, over dagbladene Jyllands-Posten, BT, Ekstra Bladet, Erhvervsbladet og Børsen samt annoncesamarbejderne Gefion og Metropol. Endelig benyttes magasinerne IdeNyt til villaer, Se og Hør, Motor, Illustreret Videnskab, Bo Bedre, Gør Det Selv, Alt om Data, Penge & Privarøkonomi, Euroman, Sælgeren og M!. Anden del af markedsføringen går via Canal Digitals mange forhandlere.