– Ugebladene er et overset annoncemedie, som kun har tre procent af annoncemarkedet. Det er uhørt i forhold til, at vores syv ugeblade bliver læst af mere end halvdelen af Danmarks befolkning.
Vurderingen kommer fra Palle Gettermann, annoncechef hos Aller, der står bag syv ugeblade, blandt andet de tre billedugeblade KigInd, SEogHØR og BILLED-BLADET.
– Vi har de to ugeblade, der hver især er størst, når det drejer sig om familie- og billedugebladene. Det drejer sig om Familie Journalen og SE og HØR, som tilsammen har cirka 1,7 millioner læsere hver uge. SE og HØR er Danmarks største ungdomsblad og selv om Familie Journalen har en lidt ældre læserskare er bladet også godt med i målgruppen under 30 år, siger Palle Gettermann. Han mener, at ugebladenes lille andel af annoncemarkedet skyldes mediebureauernes unge medarbejdere, som ikke lige frem har ugebladene i “top of mind“ hver torsdag.
For at ændre den udvikling har Aller siden årsskiftet udviklet et panel for tre af koncernens blade, SE og HØR, Familie Journalen og Femina. Hvert panel er på 125 købere/læsere og er fundet med udgangspunkt i gruppen af faste abonnementer, der op til ti gange årligt melder tilbage på vurderingen af udvalgte reklamer.

EURO-AFSTEMNING
Analyseinstituttet Carinét står for dataindsamlingen af analysen, som både kan handle om før- og efteranalyser af annoncer.
– Det er primært annoncer fra vores guld og sølv-kunder, som vi vil teste i panelet, men det er absolut ingen betingelse, siger Tom Petersen, salgschef hos Aller.
– Hvis vi får tid til det kan vi fx. preteste tre forskellige annonceudformninger, og på den måde vil annoncøren kunne finde frem til hvad der fungerer og hvad der ikke gør, siger Palle Gettermann, der dog indrømmer, at panelet ikke har samme validitet, som de test, der indeholder større målgrupperepræsentativitet. Men til gengæld er Aller’s investering i paneltest også på et noget lavere niveau pr. runde end tidligere.
Som en del af panelundersøgelsen vil paneldeltagernes holdning til euro-afstemningen i september blive testet hver anden uge, så Aller har en fornemmelse af hvor stor en andel, der ikke har besluttet sig endnu.
– På landsplan er der på nuværende tidspunkt 10 procent, som ikke ved, hvad de skal stemme, men i vores panel er der hele 18 procent. Det kan både ja- og nej-sigerne benytte sig af, hvis de vil have del i tvivlerne, siger Tom Petersen, der forventer en rekordstor annonceomsætning.