Journalisterne Tom Heinemann og Morten Hansen blev i går belønnet med årets Bordingpris. Det skete ved et arrangement på Københavns Rådhus. Prisen blev givet for ”undersøgende journalistik i topklasse med afdækning af dansk miljøsvineri i Polen og problematiske forhold om anvendelse af statsmidler.” De to journalisters artikler stod i Fagbladet 3F og på bladets website.
Tre andre journalistiske projekter blev præmieret med plaketter. Det var:
Journalist Henning Mølsted, Ingeniøren, ”for en systematisk, veldokumenteret og opsigtsvækkende afdækning af fiaskoen omkring sygehusenes elektroniske patientjournaler”.
Magisterbladet blev belønnet ”for et alsidigt og veldokumenteret tema-nummer om ytringsfrihed, hvor såvel offentligt som privatansattes frygt, usikkerhed og selvcensur afdækkes”.
Folkeskolen for ”kritisk og vedholdende journalistik om Pisa-undersøgelsens konklusioner og ministerens håndtering af samme”.
I forbindelse med prisoverrækkelsen oplyste Bording-komiteens formand, redaktør Svend Erik Pedersen, at bestyrelsen for Dansk Fagpresse har nedsat en arbejdsgruppe, der skal se på mulighederne for at præmiere blade i flere forskellige kategorier.