Jacob Jensen Design har været igennem en række svære år i kølvandet på en fejlslagen strategi.  
 
Det afskrækker dog ikke den danske IT-iværksætter Kaare Danielsen, der med Jobindex har bygget en guldrandet jobannonce-forretning op på nettet. 
 
I fjor rundede Jobindex’ omsætning 300 mio. kr., mens årets resultat landede på over 70 mio. kr.  
 
Kaare Danielsens personlige formue er tidligere opgjort til over halvanden mia. kr., og nu har han så investeret et tocifret millionbeløb i det hæderkronede danske designhus, der tidligere på året kunne glæde sig over sin 28. IF Design Award
 
Mere end en saltvandsindsprøjtning 
 
Investeringen glæder naturligvis Timothy Jacob Jensen, CEO og chefdesigner for Jacob Jensen Design. 
 
– Vi ser Kaare Danielsens indtræden og investering som en styrkelse af hele koncernen og ikke blot som en økonomisk saltvandsindsprøjtning, lyder det fra ham i en pressemeddelelse.  
 
– Kaares internationale erhvervserfaring fra både Asien og USA samt hans store indsigt i det digitale univers vil helt sikkert kunne bidrage positivt til virksomhedens videre udvikling, fortsætter Timothy Jacob Jensen.  
 
Nye brugerorienterede designs 
 
Kaare Danielsen har tidligere arbejdet sammen med Jacob Jensen Design, der fx har udviklet Jobindex’ visuelle identitet.  
 
Han ser investeringen som en mulighed for at bidrage med sin viden fra det digitale område til at skabe nye brugerorienterede designs under Jacob Jensen Designs brand:  
 
– Med min digitale baggrund og indsigt i kunstig intelligens, ser jeg frem til at kunne bidrage til udvikling af brugerorienteret designs på et internationalt plan, siger Kaare Danielsen, der udover at være grundlægger af Jobindex også har en ph.d. i datalogi samt 40 års erfaring i at arbejde med kunstig intelligens.  
 
Kolind: Den helt rigtige partner 
 
Tilbage i 2014 iværksatte Jacob Jensen Design en ny forretningsplan, hvor de bl.a. selv skulle stå for produktion og distribution af nogle udvalgte Jacob Jensen-produkter.  
 
– Selvom strategien var rigtig, måtte vi erkende, at vi ikke kunne løfte opgaven til et tilfredsstillende resultat. Derfor tog vi den beslutning at rette fokus tilbage på vores kerneforretning, siger Timothy Jacob Jensen.  
 
Erhvervsmanden Lars Kolind, der også selv har investeret et tocifret millionbeløb i Jacob Jensen Design, er bestyrelsesformand for det danske designhus.  
 
Han mener, at man i Kaare Danielsen har fundet den helt rigtige partner. 
 
– Kaare Danielsen har som bekendt stået for en succesfuld børsintroduktion, hvilket er en væsentlig erfaring og kompetence, som han bringer med ind i selskabet, siger han. 
 
Fremtiden ser lys ud 
 
Kaare Danielsen ser et stort uudnyttet potentiale for Jacob Jensen-koncernen, og forudser et internationalt gennembrud:  
 
– Jacob Jensen Design har allerede skabt et solidt fundament ude i Asien med to etablerede tegnestuer, der vækster, og Timothy er udnævnt som Årets Designer i Kina i 2017.  
 
– Med en stærk global partner vil vi utvivlsomt kunne løfte virksomheden op til det niveau, som det har potentiale til, siger Kaare Danielsen.  
 
De to tegnestuer arbejder ud fra en vision om, at design og uddannelse kan være med til at skabe bedre leveforhold i udviklingslande, hvilket har været med til at vække Kaare Danielsens interesse for virksomheden.  
 
En sympatisk strategi 
 
– Jacob Jensen Design har udviklet denne meget sympatiske Blue ocean-strategi, hvor de åbner tegnestuer globalt sammen med regionale universitetspartnere.  
 
– Her får unge lokale designere mulighed for at få reel erhvervserfaring på en international anerkendt tegnestue, hvilket ikke blot giver dem en god ballast i deres videre karriereforløb, men som også giver dem referenceret til de produkter, de er med til at designe under deres uddannelse.  
 
– Desuden får de del i den royalty, som produktet efterfølgende kaster af sig, hvilket for unge i starten af livet er en god håndsrækning. Det tiltaler mig meget, og jeg glæder mig til at blive en del af at udvikle dette koncept, siger Kaare Danielsen. 
 
Mexico og Filippinerne  
 
Timothy Jacob Jensen er lige hjemkommet fra Mexico, hvor han har mødtes med ledende mexicanske universiteter, ligesom der i længere tid har pågået dialog med universiteter på Filippinerne.  
 
– Personligt er jeg meget glad for at Kaare er kommet med på holdet, og at han støtter vores idé med at udbrede de skandinaviske og nordeuropæiske værdier og designtænkning samtidig med at vi skaber muligheder for unge, der ikke altid har de samme gode betingelser, som os fra den vestlige verden, slutter Timothy Jacob Jensen.