Butikskunder er begyndt at scanne stregkoder med deres smartphones for at se, hvor varen er billigst.

Det foregår ude i butikkerne, hvor forbrugeren på den måde øjeblikkeligt får svar på, hvor varen er billigst at købe og kan bestille den hjem over internettet.

Ikke nok med det er muligt at scanne butikkens varer. Er man kynisk nok, kan man oven i købet få gratis service hos ekspedienterne uden at betale en krone for det. I en tøjbutik er det for eksempel muligt at prøve jakkesæt i forskellig størrelse, få rådgivning og derefter foretage internetbestillingen via en app.

– Når du alligevel er ude for at handle og har fundet det tøj, du godt kan lide, kan du vælge at se mod den lange kø eller trykke på en knap. Vælger du at trykke på knappen, får du endda tøjet tilsendt, så du ikke selv skal slæbe det hjem, siger Mads Thimmer, ekspert i digitale forretningsmodeller og stifter af teknologifirmaet Innovation Lab.

New York Times har kaldt disse apps for de fysiske butikkers værste mareridt. Udover at scanne stregkoder kan man sammenligne priser ved at tage et billede af produktet, skrive eller indtale dets navn.

I Danmark er den mest udbredte app PriceRunner, som kan sammenligne priser mellem danske butikker og vise produktanmeldelser. Derudover findes eBay Redlaser, Google Shopper og Amazon Price Check, som sammenligner internethandelsfirmaet Amazons priser med den butik, man står i.

 

Berlingske