Metroen i København er både hadet og elsket. Hadet for støj, grimme plankeværker og manglende parkeringspladser – elsket af journalister og debatører. Men Metroen er også en kulturbegivenhed af rang – og det forsøger Ørestadsselskabet at fortælle deres målgruppe gennem en række events.
– Vores strategi er at flytte fokus fra pressens meget sort-hvide og firkantede billede af Metroen til en mere nuanceret og personlig vinkel. Og det gør vi blandt andet ved at skabe kontakt til Metroens naboer og kommende brugere – vise dem hvordan det hele kommer til at fungere, hvordan en station vil se ud, og hvordan man kommer til at sidde. Så kan folk nemlig danne deres eget indtryk af projektet.
Sådan forklarer Ørestadsselskabets informations- og marketingchef Thue Ravn om måden at håndtere de myter, der efterhånden er skabt gennem pressen. Eller som han siger: Det filter pressen har valgt at lægge ned over begivenheden. Med andre ord er Metroen oppe imod hårde odds og tilmed odds der har fået lov at farve folks holdning til projektet. Godt nok viser en Vilstrup-undersøgelse, at 79% i HT-området er positive eller meget positive overfor Metroens komme, men hos Ørestadsselskabet er man ikke i tvivl om, at det stadig er nødvendigt med eventmaking og dermed en direkte adgang til de kommende Metrobrugere.
– Den almindelige borger vil gerne vide, hvad Metroen betyder for ham, men vi vil også gerne vise, at Metroen tilfører byen noget positivt på flere planer. At det for eksempel er en kulturelevator. Og derfor har vi holdt en række åbent-hus-arrangementer de sidste par år. Senest lavede vi en event under Kulturnatten sidste år, hvor 4.200 mennesker stod i kø for at komme en tur under jorden. Vi ønskede at give folk nogle oplevelser ud over byggepladsen, nogle stemninger og noget at røre ved, siger Thue Ravn og tilføjer, at de med jævne mellemrum på den måde vil holde kontakt med Metroens naboer og brugere. – Naturligvis er “kom-og-kig-vi-bider-ikk’“ en del af at arbejde målrettet med vores image, men der er ikke tale om blændværk. Det har hele tiden noget med virkeligheden at gøre, understreger han.

Metro.pcd