DDB Needham og Rapp Collins vandt sidste år prisen i konkurrencen Årets Dagbladsannonce for Audi. Prisen inkluderede indrykninger i 33 dagblade.
I stedet for bare at indrykke traditionelle helsides annoncer, og sige “tak for det“, valgte de to bureauer at udnytte den unikke situation til en annonce-event.
– Vi fik ideen til at lave en annoncekampagne i 1:1 for Audi A2, der også er en helt speciel bil, og derfor egnet til et stunt af den art, siger direktør Peter Helstrup, DDB Needham
– Men først undersøgte vi markedet for at finde ud af om det var gjort før, og kunne konstatere, at det var det ikke, tilføjer AD’er Hans-Henrik Tønnesen fra Rapp Collins, der sammen med tekstsforfatter Thomas Wibroe, også Rapp Collins, har været kreativt team på opgaven.
– Men vi skulle først have Danske Dagblades Forening (DDF) med på ideen, da konceptet indebar, at annoncerne skulle bringes på én gang. Samtidig mente vi, at det ville være en sjov og utraditionel opgave for DDF, der på den måde kunne vise, hvad de også er i stand til at tilbyde deres annoncører, siger Peter Helstrup.

STøRRE MATEMATISK OPGAVE
Da ideen var præsenteret og godkendt af Audi’s salgs- og marketingdirektør i Danmark, Peter Böckel, gik et større matematisk regnestykke igang, hvor bilen skulle deles op i 33 bidder.
– Ja, det var ikke nogen helt let opgave, fortæller Hans-Henrik Tønnesen. Nogle dagblade kører tabloid format og andre broadsheet, og vi skulle jo have hele bilen med.
– Da regnestykket endelig gik op, kom opgaven med at finde ud af, hvilke bidder, der skulle i hvor. For vi skulle også tænke i målgrupper, og placerer f.eks. en bid af bilens fælge i Ekstra Bladet, hvor Dagbladet Information får et stykke aluminium, smiler Hans-Henrik Tønnesen.
Annoncerne bliver kørt over tre dage i 33 dagblade. En annonce kan f.eks. vise et lille stykke dør med henvisninger i siden, a la Krak, hvor der står, at “annoncen fortsætter i Frederiksborg Amts Avis“.
– Men det handler selvfølgelig om, at få folk ned til forhandlerne weekenden efter, for at se helebilen, pointerer Peter Helstrup.