Det danske MCN (multi channel network) MAZE og den norske pendant Nordic Screens vil fremover samarbejde om trafik, indhold, teknik og salg.

Nordic Screens går ind og bliver medejer af det danske netværk med en ejerandel på 25 procent, og samtidig går det prisbelønnede produktionsselskab Bacon samt dennes TV-partner Bermuda også ind og tager hver 25 procents ejerskab.

Både MAZE og Nordic Screens blev etableret sidste efterår i deres respektive lande, og begge selskaber har på kort tid indgået en lang række aftaler med YouTube-stjerner, ligesom de repræsenterer disses trafik i forhold til sponsorer og reklame.

Men hvad får et high end produktionsselskab som Bacon til at kaste penge i et Multi Channel Network?

– Det er  der flere grunde til. Den helt enkle er, at vi sikrer afsætningsmuligheder for Bermuda, men overordnet er det naturligvis fordi, vi tror på ideen og forretningsmodellen. Vi tror, i lighed med mange andre, at mere og mere TV-sening rykker online, og vi tror på stigende efterspørgsel efter content, der henvender sig til nichegrupper: fx sådan noget som globale ballet-kanaler eller lystfisker-kanaler, siger Kasper Wedendahl, partner i og grundlægger af Bacon CPH.

Jo, men Bacon er vel stadig mere ”high end” end YouTube – jeg tænker Jack & Jones-reklamen med Christopher Walken – eller Brandhouses nye serie med fx Circus Love?

– Rigtigt nok, men nu nævner du selv Jack & Jones-filmene: Det var jo faktisk film, der alene var skabt til online-visning. Og lige om lidt tror vi, at annoncører vil begynde at interessere sig for at skabe content, comedy-serier og andet til net-kanaler – men med en langt højere production value, end vi typisk ser i dag på fx YouTube.

Så når I går ind som del-ejere i et Multi Channel Network, handler det også om at have foden indenfor, ”når fremtiden lige pludselig er der”?

– Netop. Vi tror – og det er vi jo ikke alene om – at budgetterne rykker den vej, siger Kasper Wedendahl.

Fortsat selvstændige enheder

Både MAZE og Nordic Screens fortsætter i øvrigt som selvstændige enheder som er, og skal være, lokalt forankrede i henholdsvis Danmark og Norge.

Line Winther Skyum Funch, der er direktør i MAZE, siger i en pressemeddelelse:

– Vi har fået mulighed for at give MAZE et boost af de helt store og tror på, at vi i forening med Nordic Screens, Bacon og Bermuda sikrer, at vores aktiviteter og youtub’ere får helt nye og spændende muligheder.

Nils Ketil Andresen, der er daglig leder i Nordic Screens, tilføjer:

– Der er jo ingen grænser på internettet. Trafikken går globalt og samarbejdet mellem youtub’ere sker over landegrænserne hele tiden. Vi tror på, at den dansk-norske alliance vil være fantastisk for både vores youtub’ere, vores talent- og indholdsudvikling og for salgsarbejdet.

MAZE har nu 45 kanaler og 800.000 abonnenter, og Nordic Screens 180 kanaler med 880.000 abonnenter.