Der er både kroner, spotlys og studietid at hente for vinderne af “Spar Nord Musikpris”.

Det musikalske omdrejningspunkt bag prisen er musikplatformen “Local Heroes”, hvor kunstnere som Fallulah, Dúné, Carpark North og Specktors i samarbejde med publikum, udpeger lokale opvarmningsnavne.

 – Vi ønsker at bakke op om de mennesker, som tager initiativ og skaber noget i deres lokalområder. Det er dem, som holder det hele i bevægelse. Her spiller musikere en væsentlig rolle. Sunde musikmiljøer forplanter sig til andre aktiviteter rundt om i byerne. Det er oplagt for Spar Nord at støtte de lokale musikere, da vi jo selv er meget lokalt forankret, fortæller John Lundsgaard, bankdirektør i Spar Nord.

Spar Nord har tidligere uddelt Rock Nord Prisen til blandt andre Oh No Ono, men udvider altså nu sit engagement i musiklivet med en landsdækkende pris.

Prisen består af 30.000 kroner og en weekend i Carpark Norths studie i København, hvor vinderen findes blandt de bands, som har gjort det bedst som opvarmning for hovednavnene. Herefter finder en jury bestående af Local Heroes’ partnere den endelige vinder.

Fremmer musikken

– Det er fantastisk at få muligheden for at give en hånd til de mange unge bands, som kæmper for deres musik rundt omkring i Danmark. På den måde er Local Heroes et vigtigt projekt, siger Søren Balsner fra Carpark North og fortsætter: “Der er så utrolig meget talent på den danske musikscene, men det er ikke let for alle at komme igennem nåleøjet”.

– Så vi giver nye bands chancen for at overbevise vores fans og håber i sidste ende, at vi kan være med til uddele Spar Nord Musikpris til et band, som kan bruge det som et væsentligt skridt frem i deres karriere, tilføjer Søren Balsner.

Spar Nord Musikpris bliver første gang uddelt til maj næste år. Samarbejdet omkring Local Heroes 
består udover Spar Nord, som nu har indstiftet prisen, af brands som Fender, Roland, Sennheiser, 4Sound, Hi-Fi Klubben, ORA, Gaffa og Volume som alle mere eller mindre er forankret med rødder i musikken.