Der foregår et udskilningsløb mellem de forskellige bannernetværk, som forsøger at positionere sig i forhold til hinanden. Ikke alle kommer til at overleve, lyder forventningen til det næste år.
– 2001 bliver et hårdt år for de mange bannernetværk, for der er ikke plads til mere end to eller tre bannernetværk i Danmark, vurderer Bo Wacker, marketingdirektør hos 24/7.
Årsagen til den skærpede konkurrence er, at der ikke vil være mere end 50 interessante internetmedier at kæmpe om, hvis man ser et år frem.
– Mange af de store online aviser og portaler som eks. Jubii og Sol vil selv stå for salget. Der er selvfølgelig også mange sites, som vil vælge at lægge det i et netværk, men tendensen går i retning af færre og mere internationale netværk. Det er kvalitet og ikke kvantitet, der afgør overlevelsesmuligheden, siger Bo Wacker.
Han vurderer, at det udover mange forskellige og nye produkter, også bliver et tæt og loyalt samarbejde mellem bannernetværk og det enkelte site, som får betydning i fremtiden.
Derfor tror Bo Wacker, at netværkene vil gøre meget ud af at profilere sig i forhold til hinanden.
– Fx satser DoubleClick på de mange sites, mens vi satser på færre, men gode sites. Det samme gør sig gældende med fx Adlink. Vi satser også på at kunne tilbyde andet end salg af banner, et område der kun bliver en lille del af vores indtjening i fremtiden, siger Bo Wacker, der ikke er i tvivl om, at 24/7, der en del af et internationalt netværk vil overleve.
– Men vi overlever ikke alle sammen, siger han.

NY PRODUKTPORTEFøLJE
Christian Hjorth, adm. dir. i DoubleClick Danmark er enig i, at markedet fremover bliver hårdere, men han deler ikke sin konkurrents pessimisme.
– Hvorfor kan der ikke være fem netværk, som selvfølgelig bare ikke er ens? Netværk som Adpepper eller Adlink accepterer ikke at lukke i Danmark. De internationale spillere bliver her for enhver pris, for det er dyrere at komme tilbage senere. Men kræfternes skal fokuseres og bannernetværkene skal differentiere sig fra hinanden, siger Christian Hjorth, der understreger, at DoubleClick Danmark er så god en forretning, at man ikke har nogen planer om at ændre på hverken måden eller hastigheden af de aktiviteter og produkter, man udbygger.
Men for at tage den skærpede konkurrence alvorligt har man hos DoubleClick Danmark valgt at ændre produktudbudet. Fremover vil det kun være enkelte sites, man kan købe site- og områdespecifikt – såkaldte “Select Sites“. Samtidig har man lavet en anden kategori, “Network sites“, så man stadigvæk kan rumme bredden af sites.
Ifølge Christian Hjorth er forskellen i den nye salgsmetode, at man beholder styrken ved at have et netværk, men sikrer, at der kommer fokus på de store kendte sites.
– Men det er også for at intensivere vores produktudbud i form af annonceformater og nye segmenteringsmuligheder på sitene, siger han.