Der er opstået en enkelt lille sprække i den mur af tavshed, som hidtil har omgærdet Magasins bureau-samarbejde. Som Markedsføring har beskrevet, så har der været en bureau-konkurrence med deltagelse af det eksisterende bureau, Kunde & Co, Bates/Red Cell og Wibroe, Duckert & Partners, og en afgørelse var ventet allerede i sidste uge.
Men det pludselige ejerskifte op til sidste week-end kan forklare, hvorfor beslutningen blev skubbet, og der blev indført total radio-tavshed. Det har dog ikke ændret på, at bureau-branchen er fuld af forlydender om, at afgørelsen er truffet, og at valget er faldet på Bates/Red Cell.
Nu bekræfter marketingchef Lise Thomsen så, at Bates/Red Cell har lavet en julefilm, men på spørgsmål om, hvorfor Kunde & Co ikke har gjort det, som det eksisterende bureau, lyder svaret: “Ingen kommentarer”. Det er også svaret på spørgsmålet, om bureaukonkurrencen reelt er afgjort. I øvrigt har Magasin ikke engang bekræftet, at der er en bureau-konkurrence. Den officielle forklaring lyder, at den nye adm. dir. Peter Husum er blevet orienteret om det danske reklamemarked.
Spørgsmålet er så nu, om de nye islandske ejere skal inddrages i beslutningen om bureau-samarbejdet. Ifølge Markedsførings oplysninger har de tre bureauer præsenteret for både direktion og bestyrelse, kort før ejerskiftet blev en realitet. Beslutningen har således været bragt op på højeste plan. fin