Det to et halvt år gamle reklamebureau BBG Conceptbureau har ændret navn til Happy Advertising og har benyttet lejligheden til også at forny hele sin visuelle identitet.
– I starten hed vi Bjørn, Boje & Gade Conceptbureau. Det signalerede, at vi ikke bare udviklede løsrevne ideer, men arbejdede mere langsigtet og strategisk for vore kunder. Men Gregers Bjørn besluttede at blive freelancer på Fyn, og så kom Klaus Bundgård til som medejer af bureauet. Derfor ændrede vi navnet til BBG Conceptbureau, fortæller direktør Steen Gade.
– Ja, min væsentligste kvalifikation var, at mit efternavn begynder med B, bemærker tekstforfatter Klaus Bundgård tørt.
Men BBG Conceptbureau fandt ret hurtigt ud af, at verden er fuld af virksomheder, der har valgt en bogstavforkortelse som navn.
– For veletablerede virksomheder kan det bestemt fungere godt. Men som nyt, ungt bureau er det svært at skille sig ud fra mængden, understreger Dan Boje, der er AD.
Én ting var at blive enige om at ændre bureauets navn. Noget helt andet at finde det rigtige alternativ.
– Vi blev dog hurtigt enige om, at den genre, som fortæller, hvad virksomheden laver, er fyldt godt ud i reklamebranchen. Derfor gik vi i den anden grøft: Vi fandt et navn, som fortæller noget om ånden i virksomheden, fastslår Dan Boje. Og Steen Gade tilføjer:
– Vi er indstillet på, at vi kan få reaktioner. For hvis man vil have et navn, der skiller sig ud, må man også være indstillet på at tage de klø, der måtte komme. Ellers må man finde sig noget mere anonymt.
– Nu har vi fået et navn, der afspejler vores væsentligste værdier: Glade kunder, glade medarbejdere, glade leverandører.
Bureauet blev etableret 1. august 1997, og de tre stiftere kom alle fra det nu hedengangne Rosendal Tankevirksomhed.
– Oprindeligt var det visionen, at vi skulle være et lille bureau med max. 10 medarbejdere, men den vision kuldkastede kunderne rimeligt hurtigt. Allerede efter det første år var vi således oppe på syv medarbejdere, efter to år var tallet 14, og i dag er vi 16 mennesker. Vi har været meget heldige på kundesiden, pointerer Steen Gade.
Blandt Happys kunder kan nævnes Dandy, Dancenter, Danwear, Carletti, DONG Naturgas, og Kabooki, der laver LEGO Wear børnetøj.

BOX


Happy Advertising har netop etableret egen merchandisingafdeling. Baggrunden er meget blandede erfaringer med de eksisterende merchandisingfirmaer, og derfor vil bureauet nu opbygge en funktion, der kan give butikker og merchandisere et modspil.
– Dermed kan vi sikre implementeringen af vores kunders kampagner i butikkerne, siger Dan Boje, som mener, vi vil se endnu større fokus på hele POP-området i fremtiden.