Salget af Mecon, som blandt andet driver Danmarks ældste avis, Berlingske, er blevet godkendt af de hollandske konkurrencemyndigheder, der har sagt endeligt god for den belgiske mediekoncern De Persgroeps opkøb.

Det skriver Mecom i en pressemeddelelse.

– De Persgroep Publishing og Mecom annoncerer nu, at ACM (de hollandske konkurrencemyndigheder, red.) har bevilget licensen, skriver Mecom.

Britiske Mecom Group, som har ejet Berlingske Media siden 2006, har tidligere indgået en aftale med belgiske De Persgroep om salg af de danske aktiviteter og den hollandske mediekoncern Wegener for 1,8 milliarder kroner.

Ifølge pressemeddelelsen onsdag ventes De Persgroep at udsende en meddelelse torsdag om, at alle forhold i handlen er opfyldt.

En knast i handlen opstod, fordi De Persgroep i forvejen står bag store medieaktiviteter i Holland, hvilket rejste spørgsmål om mediekoncernens størrelse på markedet.

Med salget af Berlingske Media er der sat punktum i den proces, som blev skudt i gang i sommeren 2012, da Mecom bekendtgjorde, at der skulle sælges ud af de danske aktiviteter.

I dag omfatter Berlingske Media blandt andet Berlingske, der er grundlagt i 1749, BT, Weekendavisen samt Berlingske Nyhedsbureau, Radio24syv og en række regionale aviser med Århus Stiftstidende i spidsen.

/ritzau/