Med en gennemsnitskarakter på bare 2,9 bliver Lars Løkke bundskraber, når danskerne skal uddele karakterer på 7-trinsskalaen til Danmarks partiledere for årets indsats.

Det er Analyse Danmark, der for Ugebrevet A4 har bedt 1123 danskere om at give samtlige partiledere årskarakter for deres præstationer i 2014.

Den konservative partileder, Søren Pape Poulsen, må nøjes med en gennemsnitskarakter på 3,2, mens Liberal Alliances Anders Samuelsen bedømmes til en årskarakter på 3,8.

Dermed ligger de tre borgerlige ledere, der gerne vil generobre regeringsmagten ved folketingsvalget næste år, helt i bunden af karakterskalaen og er i vælgernes øjne tæt på dumpegrænsen.

Selvom Socialdemokraternes formand, statsminister Helle Thorning-Schmidt må dele pladsen som Danmarks tredjebedste partileder – førstepladsen går til Kristian Thuelsen Dahl fra Dansk Folkeparti, andenpladsen til Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten – med SF’s Pia Olsen Dyhr, er målingen ifølge Ugebrevet A4 en kæmpe sejr for statsministeren.

/ritzau/